logga 20130521_20130521-Bada!_2702

Namn: RLD N Easy U Bet
Kön:
Hane (Kastrerad)
Född: 2011-11-06
Ras: Australian Shepherd
Mkh: 57 cm
Vikt: 25,5 kg
Efter: Thornapple Dr Thunder
Undan: Thornapple Ragtime Blu My Mind
Uppfödare: Kennel Easy, Anna-Lena Munkvall.

HD: A
ED: ua(0)
MH: Känd mental status med 3:a på skott, 17 månader gammal.

MERITER
Utställning: Junior 6-12 – Very good, JUNKK 1
RLD N
1 Godkänd runda i RLD F
1:a pris LK1
Godkänt anlagsprov i viltspår

Hur det kom sig att det blev just Billy..
Billy är hunden jag alltid drömt om, men inte riktigt planerade inför. Ett par månader efter att våran älskade flatcoated retriever Tippen avlidit i cancer, var det dags att leta efter en ny familjemedlem. Mina föräldrar ville absolut ha en till tik, en kungspudel! Jag var inte lika pigg på idén (missta mig rätt, men pudlar är inte min favoritras). Jag hade tittat ut rasen australian shepherd i flera år innan och drömde om att en dag få ha en så vacker och arbetsvillig hund.
Så föll det sig så att hela familjen hade packat in sig i bilen för att åka och titta på ett par kungspudelvalpar, men ve och fasa: uppfödaren svarar inte på telefon trots att vi ringde och ringde! Vi satt ju ändå där i bilen hela familjen, så jag smörade in mig med ”Men nu när hon inte hörde av sig kan vi väl åka och titta på rasen som jag är intresserad av?” Närmaste kennel var Easy i Åkersberga och med mycket protester från resten av familjen åkte vi dit. Som hittat råkade Anna-Lena ha valpar precis då och det kändes som att jag bara var menad att ha en av dem!
Vi hade ju tänkt oss en tik, men när Billy kom där, tufft knuffade bort alla de andra valparna, kravlade upp i min famn och somnade var jag fast. Det där var min hund!
Mina föräldrar var helt emot idén, jag hade inte direkt varit den i familjen som tog mest ansvar för Tippen och att jag nu ville skaffa en aussie var bara helt absurt. På något vis stod vi ändå där en vecka efter att vi först träffat Billy, och jag skrev på kontraktet. Jag var både lite rädd, glad och spänd. Skulle jag klara det? Men känslan när han officiellt blev min hund var underbar!

Hur Billy är..
Helgalen!!! Så skulle jag beskriva honom! Precis som en aussie ska vara och lite till. Han är väldigt social och glad mot alla människor och älskar att hälsa på folk. Det bästa han vet är aktivitet, träning, långa skogspromenader, bada, mat och matte!
I jobb är han otroligt arbetsvillig, positiv och med på allt. Spår och lydnad är hans favoriter och jag är säker på att han har potentialen att bli riktigt bra! (Bara jag lär mig mer)
Vi har haft stora problem med stress och aktivitetsnivå, men nu börjar det äntligen ge med sig och lättnaden är otrolig! Efter massor av träning kan jag numera ha med honom till olika platser utan att han går upp alldeles för mycket i varv. Ett annat problem vi har är vakt mot andra hundar, både vad det gäller mig och resurser. Så det är en hel del att jobba vidare på, men jag är säker på att vi kommer att lösa det!

Vår framtid tillsammans..
Planerna med Billy har blivit många, men just nu ligger fokuset på lydnaden, brukset (spår) och rallylydnad (mest för miljöträningen). Men vårt största huvudmål är att ha rejält med roligt tillsammans (och tro mig, det har vi!), göra massa dumheter, skämma ut oss och bara ta allting med en klackspark. Billy är inte en hund man kan vara seriös med, men oj vad han är kul!

20130521_20130521-Bada!_2901