Till minne av Billy

 2011-11-06    + 2023-03-20

RLD N LD Startklass Easy U Bet
Kön:
 Hane (Kastrerad)
Ras: Australian Shepherd
Mkh: 57 cm
Vikt: 25,5 kg
Efter: Thornapple Dr Thunder
Undan: Thornapple Ragtime Blu My Mind
Uppfödare: Kennel Easy, Anna-Lena Munkvall.

HD: A
ED: ua(0)
MH: Känd mental status med 3:a på skott, 17 månader gammal.

Billy bor inte längre hos oss då han inte trivdes att bo med vår dotter. Han är otroligt saknad!

 

MERITER
LD Startklass
2:a pris i Class 1
Godkänd i Appellklass
RLD N
1 GK resultat RLD F
Uppflyttad till NW2 TSM
1 diplom i NW1 TEM Fordon
1 diplom i NW1 TEM Utomhussök
Godkänt doftprov i eukalyptus
Godkänt doftprov i lagerblad
Godkänt anlagsprov i viltspår
Utställning: Junior 6-12 – Very good, JUNKK 1

TÄVLINGSRESULTAT & PROTOKOLL

UTSTÄLLNINGSRESULTAT

LÅNGSIKTIGA MÅL

Hur det kom sig att det blev just Billy..
Billy är hunden jag alltid drömt om, men inte riktigt planerade inför. Ett par månader efter att våran älskade flatcoated retriever Tippen avlidit i cancer, var det dags att leta efter en ny familjemedlem. Mina föräldrar ville absolut ha en till tik, en kungspudel! Jag var inte lika pigg på idén, jag skulle ju ha en brukshund! Jag hade tittat ut rasen australian shepherd i flera år innan och drömde om att en dag få ha en så vacker och arbetsvillig hund.
Så föll det sig så att hela familjen hade packat in sig i bilen för att åka och titta på ett par kungspudelvalpar, men uppfödaren svarar inte på telefon trots att vi ringde och ringde! Vi satt ju ändå där i bilen hela familjen, så jag smörade in mig med ”Men nu när hon inte hörde av sig kan vi väl åka och titta på rasen som jag är intresserad av?” Närmaste kennel var Easy i Åkersberga och med mycket protester från resten av familjen åkte vi dit. Som hittat råkade Anna-Lena ha valpar precis då och det kändes som att jag bara var menad att ha en av dem!
Vi hade ju tänkt oss en tik, men när Billy kom där, tufft knuffade bort alla de andra valparna, kravlade upp i min famn och somnade var jag fast. Det där var min hund!
Mina föräldrar var inte jätteglada över tanken, jag hade inte direkt varit den i familjen som tog mest ansvar för Tippen och att jag nu ville skaffa en aussie var bara helt absurt. På något vis stod vi ändå där en vecka efter att vi först träffat Billy, och jag skrev på kontraktet. Jag var både lite rädd, glad och spänd. Skulle jag klara det? Men känslan när han officiellt blev min hund var underbar!
Hur Billy är..
Det finns en anledning till varför vi kallar honom för Billybus! Han är väldigt busig och ska alltid hitta på hyss, snor han inte strumpor så släpar han ut vårat täcke i vardagsrummet. Alltid är det någonting man kan aktivera sig med!
I jobb är han arbetsvillig och positiv med en hel del attityd. Han hänger med på allt och vill gärna jobba! Fritt följ är hans favoritmoment i lydnaden (mitt också!) och han är verkligen superduktig. Nosework älskar han och är duktig på att både jobba självständigt men ändå ha koll på mig.
Vi har haft stora problem med stress och aktivitetsnivå, men det har blivit väldigt mycket bättre. Jag behöver bara anpassa mig lite och ge honom tid att varva ner. Han har en del vakt och resursförsvar mot andra hundar som vi fortfarande jobbar vidare med, men vårt största problem är ljudberördhet och miljökänslig. Motorcyklar, flygplan, skott, stökiga miljöer annat läskigt kan slänga sig i väggen!

Älskade Billy..

Planerna med Billy var många – och sedan inga alls. Efter lång rehab efter en skada och en hel del annat tokigt som hänt på vägen jobbade vi oss tillbaka och tävlade tillsammans. Vi hittade noseworken som vi verkligen fastnade för och han visade mig hur kul det var att söka ihop.

2020 flyttade Billy, efter att jag varit sjuk under en lång tid, men kom hem igen april 2022 och bodde med oss fram till att hans bakben vart för dåliga och han fick somna in mars 2023.

Min fina hjärtehund, hunden som skapade den jag är idag. Trots att livet ibland är enklare utan Billy, är det bra mycket tråkigare. Han kommer alltid vara i mitt hjärta.