Billy är inte rädd för mycket… skott, åska, ja alla sådana saker har aldrig varit något problem. Men hästar… det har knappt gått att gå förbi en hästhage förut. Tuffa Billy blir skitmesig, skäller oavbrutet och gömmer sig så fort hästarna rör sig.

Nu förhöll det sig så att jag skulle fota Jennie och hennes häst Suckini, och Billy fick följa med…

Först tog jag och Billy en prommis för att känna in stället medan Jennie gjorde i ordning Suckini. Sedan gick vi bredvid när de skrittade fram… första halvan av vägen var det konstant skällande från Billys sida. Sedan började det gå lite bättre, även om han fortfarande var spänd.
Efter framskritten körde de lite dressyr medan jag fotade och Billy fick ligga i bilen och sova.

Sedan skulle Jennie göra i ordning nästa häst Cocos + mocka och all den där nödvändiga stallgöran. Så då gick jag och busen till vattnet. Det var typ guld tyckte Billy.

Vi vandrade tillbaka, lagom till att Jennie var klar med Cocos och tog en ny promenad medan de skrittade fram. Oj vad mycket bättre det gick! Skällde några enstaka gånger och slappnade sedan av och var ganska nyfiken till och med!
Det hade blivit sol där vi ställt bilen och även om den inte var varm kändes det dumt att stoppa in honom där. Så han fick sitta med mig och få lite passivitetsträning medan jag fotade och Jennie red. Han var jätteduktig. Cocos och Billy skrämde upp varandra en gång och Billy började skälla men det var typ allt. Att sitta och vara passiv gick annars hur bra som helst! Duktiga hund..

Sedan blev det avskritt, och Billy var avslappnad hela tiden! Hoppas på att våra promenader förbi hästhagar blir lite tystare och lättare efter detta stallbesök…

Kolla vad nära han kunde vara Cocos efter andra promenaden!