I söndags åkte jag till Sthlm avd och mötte upp Amanda, Matilda och Erika. Det gamla aussiegänget som hängde mycket när ingen av oss, av olika anledningar, jobbade. Det var i varje fall jätteroligt och en ny liten medlem bland aussisarna har tillkommit, Erikas lilla Charlie.

The Crew.
20141013_0962

Vi hade på det hela taget väldigt trevligt! Jag som hade tänkt ”snabbträna” blev kvar typ 2 timmar längre än jag egentligen planerat. Ohwell.. i alla fall. Billys träning var faktiskt väldigt genomplanerad. Jag och Matilda satt och skrev planeringarna på lördagskvällen (för Matilda sov över, kollade film och bara hängde) och sedan skickade jag den till Amanda på facebook (hon skickade sin till mig också) och på det viset fanns det liksom ingen återvändo. Planeringen var huggen i sten!

Första passet körde vi ingångar på planen i fotposition. Det gick riktigt bra! Skrikande Milton sprang bredvid oss, Billy sneglade inte ens på honom. Sedan fick vi helt fantastisk störning i form av en mycket högt skällande hund som gjorde utfall mot oss bredvid planens ingång. Billy tyckte genast att det hela vart mycket svårare och släppte blicken för att kontrollera och ta tag i saker omkring. Jag sa ”tokigt” vi sprang tillbaka och började om. Efter ett par lyckade ingångar på planen bestämde jag mig för att testa att länka en ingång med ett hopp. Vi gick in, jag satte ner honom, sedan gick vi i en lång transport (lite för lång) fram till hindret. Han släppte inte blicken en ända gång, och sedan gjorde han ett fint hopp och fick massor med belöning och vi slutade för dagen.

Det är ganska intressant för han hade väldigt mycket dragning bakåt eftersom vi sprang ut bakåt från ingången. Detta gjorde att positionen blev i princip den bästa vi haft, ja nästan blev för långt bak. Kanske kan vi inte bara träna ingångar genom det här, utan även få till en bra position om jag tänker efter och belönar rätt (om jag inte tänker kan vi sabba allt. Det vore trist.)

Här kommer bilder som vanligt…!

Charlie Fler bilder på Charlie hittar ni här!

20141013_080220141013_0793

Matilda och Fidel

20141013_0747
Matilda och Fidel tränade hopp och ingångar i position. Fidel har typ roligaste hopptekniken, inte speciellt praktisk, men kul ser det ut!
20141013_0779 20141013_075720141013_0850

Så avslutade vi dagens träning och begav oss åt olika håll. Jag och Billy åkte vidare till Vällingby för att träffa min bästa vän Malin som är hemma efter att ha jobbat hela sommaren på en dykbåt på Rhodos. Hon kommer bara vara i Sverige en futtig månad för att sedan bege sig till London och testa vingarna på den arbetsmarknaden. Så nu får jag passa på att träffa henne så mycket som möjligt!
Billy fick sitta i bilen/vara i källaren/hänga i bur medan vi var hos Malin, hundarna går ju inte ihop inomhus. Men vi tog en promenad med alla tre och det gick fint! Det var häftigt att se samförståndet mellan Billy och Alex. Det var tydligt att de kände igen varandra och visste hur de skulle bete sig i. Det hela kändes väldigt lungt och båda agerade respektfullt, med bra kroppsspråk och gav den space den andra behövde. Speciellt en gång syntes det tydligt att Billy faktiskt respekterar Alex (Billy har ju annars en tendens att köra över andra hundar lite). Vi började gå rakt emot Malin och hundarna och kom lite för nära, Alex vände sig om, mot oss i kopplet, stretade, slickade sig om munnen flera gånger. Billy svarade genom att stanna, vända bort hela huvudet och framdelen och slicka sig kring munnen. Så spännande!! Det gick väldigt bra med osäkra chihuahua Sindi också. Hon skällde bara lite i början, sedan gick de sida vid sida resten av promenaden. Nöjd med Billy idag!

Vi älskar höst!

20141013_1009