Idag tog matte och B tåget till Eskilstuna för att besöka Linda och Billys syrra Easy. Det var jätteroligt och trevligt, och vi hann med en hel massa träning!
Började förmiddagen med uppletande på brukshundsklubben, och Easy glänste. Wow vad duktig hon var! Billy var väl inte lika proffsig, vi har inte direkt kört uppletande förut så han förstod inte riktigt, och trodde att han skulle spåra. Men tillsist kom sakerna hem i alla fall!
Medan Easy körde och vi skulle vara passiva var han helt omöjlig! Skällde som en idiot och bara stirrade sig blind på Easy och ville ut och jobba. Så himla svårt när han blir så stissig, skällig och inte lyssnar..

Efter uppletandet åkte vi hem till Linda körde lydnad och utbytte tips till varann. Jätteroligt! Blir så peppad på att träna och lära oss mer, och jag önskar att vi hade någon kompis i närheten som var intresserad av att träna lydnad tilsammans med oss.
Även under lydnaden var han stissig och jobbig. Blev bättre efter att vi ”värmt upp” lite i alla fall och han fick komma in lite i fokuset.
Det är så svårt att veta hur jag ska göra när han går upp i varv så!

Sist men inte minst testade vi på att spänna hundarna framför Lindas nyinförskaffade släde. Billy var jättetrött och försökte mucka lite med Easy mellan varven, men annars gick det bra och de drog på. Verkligen roligt att få testa!

Både tågresan till och från Eskilstuna gick jättebra och Billy höll sig lugn, på vägen hem fick vi sällskap av en tjej med en stor huskyhane och vi pratade oavbrutet tills de skulle gå av. Trevligt!

På det hela taget en riktigt bra och rolig dag, vi har lärt oss massor, trots att jag ibland blir tokig på Billys stresserier och dumheter!

Här kommer lite mer bilder på hundarna från uppletandet, glömde att fota det andra!