Igår var vi på Norsborgs Lokala Kennelklubb för att vara med på en träningstävling. Det var riktigt många anmälda, men vi fick gå ut som tvåa eftersom jag skulle iväg sedan.

Platsliggning – Stod inte på fullt avstånd, och gick tillbaka och belönade. Det var jättemycket mygg som satte sig i Billys ansikte hela tiden, och han var så duktig och försökte verkligen pressa hakan mot backen medan han kliade sig med tassen! Efter ett tag gav han bara upp och låg där medan myggan satt på huvudet. Skulle bryta för jag tyckte så synd om honom, men precis då kallade de tillbaka oss till hundarna.

Tandvisning – Visar tänderna fint men ställer sig och hälsar glatt på domaren

Linförighet – Ofokuserad, har inte kommit så långt med uthållighetsträningen ännu, men han blir bättre och bättre. Jag går som en kratta och måste torrgå!

Läggande – Vi har haft problem med läggande så jag bestämde mig för att visa med handen.

Inkallning – Senaste gångerna vi körde inkallning satte han sig snett efter ingången, så jag visade med handen och sa fot. Men oj vad snyggt han gjorde det! Rumpan flög in som en kanonkula!

Ställande – Jag säger fel kommando *klant* Billy fattar ingenting och följer med. Jag säger om kommandot rätt och han tvärnitar men blir sedan osäker och tar ett par steg efter mig för att sedan stanna och stå fint tills jag kommer tillbaka. Klant-matte sabbar!

Apporten – Jag som gör fel igen. Brydde mig inte om positionen han satt i så han satt snett när vi fick apporten. Själva hållningen gjorde han så fint att domarna ”ååhade”!

Hopp över hinder – Säkert det snyggaste hopp han någonsin gjort. Gjorde inget handtecken eftersom det gått så bra med ingången på inkallningen, och visst! Kanonkulerumpan var med även här! Domarna var riktigt impade!

Helhet – Jag är så galet nöjd! Billy var med mig, fokuserad (utom på FF) och taggad. Han verkade tycka att det var roligt och var inte ett dugg störd av TL. Pratade lite med skrivare/TL/domare efteråt och de sa ”det här kan bli riktigt bra!” gav oss mycket lovord och verkade se potential! Blev himla glad och Billy fick tusen pussar hela vägen till bilen! Min fina buse!

resultat 970750_10151607355480279_1326854387_n