Idag hade vi vår storslagna rallydebut! En tävling på förmiddagen och en tävling på eftermiddagen. Måste säga att vi nog tog både dommare och publik med storm på förmiddagen, men kanske inte på det sättet man önskar.
Billy bestämde ju sig självklart för att apportera skyltnumret på skyltarna. (Något jag faktiskt hade förutspått att han skulle göra!!) Sedan godkände han inte att jag lade ner den på marken igen, nä! Oförskämt när han så fint lämnat den till matte! Slutade med att Billy blev förbannad och jag avbröt.

Såhär fint såg det ut:

Andra rundan gick bättre, och vi kom (hör och häpnar!!) runt utan större incidenter. Visserligen fick jag ha kort koppel och fick -20 poäng på det. (och sen ett par förarfel också.. jag fattar visst inte riktigt det där med att man måste stå stilla när man gör momenten) Så vi slutade på 57 poäng, och en 20 plats av 26 hundar. Låter kanske inte direkt bra i era öron, men jag var skitnöjd och tyckte att Billy skötte sig riktigt bra för att ha varit i en jobbig miljö hela dagen!

Andra rundan blev såhär:

På det hela taget tyckte Billy att det var stört jobbigt att tävla. Han klarade inte alls miljön och var väldigt stressad. Men jag ser framsteg i alla fall, för ett halvår sedan skulle han fått överslag och varit helt knäpp, nu kunde han ligga något så när bra i en timme utan bur i jobbig miljö. Skulle aldrig ha funkat förut. Små steg i taget, men vi går framåt. Nu ska vi anmäla oss till alla rallytävlingar vi kan bara för att öva miljön, för tro inte att jag ger upp tävlingsdrömmarna bara för att vi jämt är de som har jobbigast och gör sämst ifrån oss =) En dag kommer det att gå!

rally4 rally3 rally2

Trots att det kanske inte gick strålande bra för Billy, klarade hans syrra det hela desto bättre. Linda och Easy fick 91 poäng och klassvinst!! Det var en sjukt snygg runda, och de var så bra! Stort grattis till dem, ni är grymma!!

rally1

En sista sak!! Min allra bästa vän Malin, som är bortrest mest hela tiden, hade kommit hem från Australien och följde med och hejade på oss på tävlingen tillsammans med sin hund. Måste bara få säga hur härligt det är att ha henne hemma!!! =)