Det där med namn… vad skulle valpen heta! Det var absolut inte lätt.
Vi höll på att vela fram och tillbaka direkt efter att vi fick veta att det fanns en valp till oss. Erica kom mer förslaget ”Mint” som jag tyckte var fint, och det var vi inne på väldigt länge. Vi började kika lite på namn från samiska och även Isländska. Tyckte Livli var fint från samiska och Skuggi var lite coolt från Isländskan. Men ingenting kändes perfekt.

Jag har varit faschinerad av nordisk mytologi väldigt länge och älskar ord och namn därifrån. Alla mina externa hårddiskar med bilder genom tiderna har hetat saker som Brage, Tor, Audhubmla, Loke, Oden osv (utom en liten grön som hette Harry Potter).
Scrollade igenom gudanamnen på nätet och fastnade nästan direkt på Eir. Kort, lätt, snabbt och inte helt vanligt. Sedan är det läkekonstens gudinna och det betyder ”fred” vilket kändes fint. Vi smakade på det i ett par dagar men tittade fortfarande på fler alternativ.

En kväll i bilen kom Josef med förslaget ”Brumsan” jag skrattade tills tårarna sprutade och sedan bestämde vi att nu får det vara nog. Det blir Eir!

Nu var det ungefär 1,5 vecka sedan vi bestämde oss och det känns så galet bra. Billy & Eir!

Foto: Uppfödar-Cari