Åhnej! Ännu ett till träningsinlägg tänker ni – Men tji fick ni, för så blir det!

Tur att jag i varje fall har en snygg hund som det alltid pressas massor med bilder på. Idag tränade vi lite lydnad på BBK tillsammans med Matilda och Fidel. Första passet skulle vi länka, och det gick typ hur dåligt som helst. Billy tyckte att flams 3000+ var en bra växel och låg i den hela tiden.
Men det fick det mig att tänka över hur vi gör i transporterna mellan momenten och hur jag belönar riktigt ordentligt, så någonting gott av passet fick vi ut ändå. Tidigare har jag försökt belöna lugnt, och klappa honom men det gillar han egentligen inte och blir frustrerad (ibland undrar man varför man försöker och hoppas i evigheter på att någonting ska funka som uppenbarligen inte alls gör det). Nu måste jag på att testa någonting annat. Kanske ta med honom i en liten cirkel eller låta honom göra en snurr. Ska tänka på det och försöka komma fram något smart innan träningstävlingen på onsdag.
Andra passet gick betydligt bättre. Då tränade vi fokusfot med störning och han gick riktigt fint. Matilda fick gå bredvid och slänga med en kamptrasa och hålla på. Speciellt i slutet var det hur bra som helst, och Billy var inte det minsta frustrerad, bara fokuserad och med mig.

20140223_9243 (Den här bilden är ett real life montage. Billy gjorde inte rutan. Jag bara ställde honom i den och bad honom att se ball ut. Men det funkar det med. Förresten är den tagen igår också så det är extra mycket fusk!)

20140224_9114 20140224_9148

När vi tränat klart var klockan 12:30 och det kändes som alldeles för tidigt att avsluta en så fin dag på. Istället åkte vi förbi affären och shoppade lite, för att sedan ta en liten skogspromenad med lunch. Väldigt trevligt, och med toppensällskap måste jag säga! Under promenaden hade nog Billy glömt det mesta om koppelträning, men det är inte så lätt att komma ihåg alla gånger. Han menade också att en bra ljudnivå när man sitter uppbuden i skogen är konstant kycklingsång. Jag tyckte ändå att detta kändes ganska trevligt, för det betyder att jag numera måste börja ta med lunch och fika ut till skogen oftare för att träna honom till att vara uppbuden. Mer bullar till matte! Heja!

20140224_9198 20140224_9211 20140224_9206 20140224_9177 20140224_9214

Så tog den hunddagen typ slut, har tillbringat kvällen med att baka kakor till vårat nya försök att ha en bruksdag med fika (YES, FIKA!!). Imorgon smäller det i alla fall, brukstisdag får vi väl kalla det denna gång. Och tillökning i gänget fick vi, så fem glada aussisar ska med. Kan inte bli mer än helt galet. Tjoho!