Vi har börjat valla lite för Ankie på Fäboda gård, hon hjälper oss med traditional style vallning och jag har anmält Tyr till ett NHAT i juli! Så spännande.
Tyr är duktig, extremt intresserad men ser bara får just nu och har inte så mycket samarbete. Men han tänder mer och mer hela tiden så jag hoppas att det ändras när vi börjar landa lite mer tillsammans. Jag har heller absolut ingen aning om vad jag pysslar med så det är massor att lära sig för oss båda.

Tyr har precis börjat vara lös med fåren i vår lilla hemmagjorda fålla och det fungerar bra, han är så himla snäll med djuren att jag aldrig behöver oroa mig. Går på lite högt tempo ibland men är ändå väldigt fin med dem.

Eir är svårare, hon har fortfarande rätt stora issues när fåren tittar på henne, vi har pausat en veckas träning nu när jag satsat lite mer på Tyr, men ska se till att hon får vara med lite nästa vecka.

En annan utmaning med båda har varit att träna på att kunna vara med när andra vallar och vara lugna. Det är mest Tyr som har fått vara framme och jag tycker att det har blivit bättre! Jättebra eftersom på NHAT är det en del med både socialitet och även att de ska vara trevliga runt andra hundar.. Tyr är snäll men väääääldigt intresserad.

Så kul att fortsätta med vallningen i alla fall!