Igår hade vi ytterliggare en kanonträning med Erica och hennes två tjejer! Vi kollade av vart vi låg i fria följet, och började med dirrigeringsapporteringen.

Fria följet var inte direkt kanonbra, men jag kom på anledningen – jag har börjat pendla med vänster hand! Förut har den alltid legat som stöd. Nu har jag börjat jobba bort den, men för snabbt. Därför blir det till att backa och fokusera på att jobba bort stödet.. här är en kort liten video (vi körde lite längre friaföljpass idag och det här är bara precis i början..)

Erica tränade apportering, dirrapport och fritt följ. De är så duktiga!
20150622_6533

Vi började och avslutade med att skicka till skålar i dirrigeringsapporteringen. Billy var hur bra som helst! Rusade dit, rusade tillbaka. Fick massor av tips och hjälp av Erica, och det var verkligen superbra!

Avslutade dagen med att sitta och vara passiva i typ 15 minuter så att hundarna (läs Billy) skulle få varva ner efter träningen. Billy har fortfarande svårt med att vara passiv i träningssammanhang men nu när vi tränar på fältet har jag honom ute hela tiden, och det är ju väldigt bra. Annars är det lätt att jag bara slänger in honom i bilen mellan passen.
Innan vi gick hem tog vi en liten sväng i den härliga solnedgången… fantastiska sommar!

20150622_6653