.. att träna på vissa saker och då går det ju inte så bra!

Igår mötte vi upp Amanda och hennes hundar på BBK (äntligen! Vad jag har saknat dem!). Våran tanke var att länka hela våra klasser och tävlingsträna på riktigt. Juni var först ut, och det var så himla bra! Lite smågrejer bara, men i övrigt riktigt riktigt fint.
Sedan var det Billys tur…. det gick ju inte vidare bra. Han var helt off och fokuserade 0 men sprang hundra. Efter ett urdåligt FF skulle vi göra ett läggande (som blev ett ställande.) Då bröt vi och Billy fick hoppa in i bilen medan jag och Amanda gnuggade våra geniknölar.
Efter att Amanda kört Carsten, tog jag ut Billy igen. Vi hade kommit fram till att Billy antagligen låste sig på rutan som stod uppställd (han har alldeles för hög förväntan på den) Jag bestämde mig för att enbart köra en ingång på plan och sedan kort fot + belöna. Billy visste inte att jag hade bollen under armen, han började fritt följet med att släppa, jag väntade ett par steg tills han hade fokus igen, då belönade jag direkt. Efter det gjorde vi två gånger till. Andra gången gick nog bäst, för sista gången vart han lite för taggad av bollen. Ska testa att ha godis (som vanligt) istället och kanske variera lite mer, boll verkar ju ändå fungera nu (han skriker inte av förväntan längre utan håller ihop).

Efter träningen kände jag att tankarna behövde rensas, så vi plockade upp husse och tog en nattlig springtur, trots att jag skulle upp 5:15 till jobbet dagen därpå. Och när jag sprang där och svettades kom jag på att det var helt vettigt av honom att släppa i linförigheten. För det första brukar vi inte ha koppel vid träningar, för det andra var rutan framme + en hel hög med apporter. Men framförallt: För att jag glömt att träna på att länka ingångar och fritt följ. Jag har helt enkelt bara räknat med att han ska kunna det. Men med Billy måste man överträna allting. 500 gånger och lite till.

Det blev en liten ögonöppnare för mig. Nu ska vi länka massor med ingångar och FF. Hejsansvejsan vi ska klara det här!

Film från fritt följ andra gången. (Kvalitén på videon blev inte så bra)

20140716_5042