20140805_0110

 

Igår följde husse med oss till brukshundklubben och hjälpte till med träningen. Han fotade och satt och ropade alla möjliga saker, som kanske inte riktigt lät som kommendering, men var bra störning i alla fall.

Dagens aktivitetsnivå var jättefin. Gud vad kul det är att träna när han har sinnesstämning nog att hålla ihop! Vi värmde upp med transporter och ingångar. Kändes bra! Glömde att värma fria följet med hand först, så han var lite långt fram, pinade på lite för mycket och sedan belönade jag på lite märkliga ställen (som jag ångrade direkt efter) men vi jobbar vidare, båda två.
Efter det tog vi en krampaus med husse. (Eller jag gjorde det i varje fall, Billy låg mest och tittade enträget på oss och menade att kramas och pausa kan man göra hemma. På Brukshundklubben tränar man faktiskt!!!!)

Sedan tränade vi läggande. Här har vi litet problem. Går jag fram utan att säga fot och sedan säger ligg- gör han ett helt OK läggande. Säger jag däremot fot – går och sedan säger ligg lägger han sig så långsamt det är möjligt eller inte alls.

Efter det pausade vi igen, och när pausen var över gjorde vi en platsliggning med extern belöning bakom. Nu låg han utan att vicka på baken – med fokus på mig hela tiden, försökte inte hitta på hyss och var – trots att det låg en mycket fin boll bakom – lugn!! Kanske någonting att jobba vidare på? Det som har känts motvilligt med att lägga in extern belöning är hans vakt. Jag vill inte att han ska känna att han har någonting att ligga och passa på när vi har andra hundar med på platsen. Så jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Någon som har tips?

Vi avslutade ett innehållsrikt träningspass med att länka. Ingång – hopp – ställande – inkallning. Allting kändes väldigt bra, men det märktes på farten att han började bli trött. Sedan stod Josef och ropade ”Hallå? Elin Elin? Billy? Kommendera!? Elin?” Under ställandet, så Billy vart lite förvirrad, tittade en hel del på husse och undrade vad sjutton han snackade om där borta på bänken.

20140805_0113

Ibland ser han ju för lustig ut…!

20140805_0075

Bus med husse på slutet var nog det bästa!20140805_0206 20140805_0213