Ja! Nu skriver jag ett till inlägg, fantastiskt va!? Kanske hinner jag börja blogga igen! Man kan ju hoppas..

Idag gick vi och tränade med vår granne, Erica och hennes hundar på en stor nedklippt gräsplan precis utanför oss (Bor jag bra eller. YES JÄRNSPIKAR VAD JAG ÄLSKAR VÅRAT NYA PLACE!!)

Till skillnad från igår hade jag faktiskt planerat träningen och det gick väldigt bra! Lyckades även utveckla träningen direkt på plats när första planen inte riktigt funkade utan att det (som igår) skulle ta 10 min av misslyckande innan jag fattade att det inte var ett lämpligt koncept för tillfället.

Vi började att köra rutan, skick från olika håll med och utan synretning. Känns bra att ha en tydlig plan i hur vi ska träna där, och jag tror att det är ett sätt som verkligen kommer fungera för Billy. Alla tror att han är en tempohund, men det är han inte. Han är bekväm. Och detta får fart på hans små trumpinnarna till ben. Sedan ska vi bara börja lära in ett vettigt stå också, men det behöver jag fundera lite mer på..

Nästa pass tränade vi helt om i fria följet. Jag har tänkt att han inte riktigt är med där, men Erica påpekade att det antagligen var för att jag tog ett så himla långt kliv bakåt med vänsterbenet så att han då höll position med det liksom. Så började göra tajtare svängar och vips! Då var det problemet löst.

Sista passet körde vi tre inkallningar och tre apporteringar med fokus fart. Det gick bra! Första apporteringen gick såååå lååångsamt men sista var riktigt snabb och snygg. Nästa träningspass ska jag börja så som vi avslutade med apportträningen. Hållandet och gripandet i träapporten är riktigt bra!

Det var det.. nu ska vi bygga ihop tre ikeagarderober, blir vi klara idag ska vi träna med Erica igen i morgon! Får kämpa på hårt med den där borren ikväll alltså..

20150621_6449 20150621_6466

Nu ligger Billy och chillar efter träningen på sin favoritplats på vår nyfixade balkong!
20150619_6405