På senaste tiden har jag mest bara tränat helt sporadiskt på saker jag absolut inte kommer ihåg att jag ens tränat på. Helt planlöst och i princip kravlöst. Och på något vänster har det faktiskt gett resultat. Förra veckan insåg jag att jag lärt Billy ett superfint läggande under gång utan att ens märka det själv (vi har tragglat med det där jäkla läggandet i tusen år. Minst.) Och vissa detaljer har helt enkelt bara börjat fungera. Jättemärkligt, för det känns som att vi bara stått och stampat.

Men nu är det andra bullar! De senaste träningarna har vi börjat jobba mer på helheten och det känns riktigt bra faktiskt, även om jag måste vara noga med att utvärdera efter varje pass och tänka efter, Billy är så varierande, och jag måste göra rätt för att han ska göra rätt.

Idag träffade jag Erica och hennes fina schappar, vi kommer snart bo typ 2 minuter från varandra så det vore fantastiskt kul att börja träna ihop! Hon är så duktig med sina hundar!

Började träningen med att värma upp Billy. Drog upp honom alldeles för mycket i aktivitetsnivå med tanke på att han redan var SUPERTAGGAD, och han pep lite när vi tränade fritt följ. Måste vara mer lyhörd för hur vi ska värma upp och hur vi ska starta våra träningar. Vi körde lite fritt följ i alla fall – kan inte säga att det var vidare lärorikt pass men vi fick en del störning, ny miljö & sådant så det var ju bra.

Pass två länkade vi ingång – ställande – inkallning – läggande. Han höll ihop fint och jag var supernöjd med kedjan! Det ända var inkallningen när han blev osäker och ställde sig upp precis när jag skulle gå (mitt fel, jag var otydlig..) och sedan i transporten till läggandet blev han trött av koncentrationen och frustrerad så han gjorde ett stort blicksläpp & steg ur position lite. Men sedan lade han sig på kommando.

Pass tre skulle jag utvärdera pass 2 & göra samma sak, förutom att lägga belöningen tidigare. Men då var han så himla trött att han missförstod allting jag sa, så vi avslutade och belönade och sedan fick han åka hem och sova!

Men på det hela taget har han börjat hålla ihop så himla bra. Bara det att han klarar av att hålla ihop, träna och till och med länka på en helt ny plats, med nya människor och hundar som är uppbundna precis bredvid samt folk som går med resväskor och allt möjligt är helt fantastiskt och det känns bäst!!

20140601_1170 20140601_1199