… ja då vet man att han har haft roligt i alla fall!

Vi började med att åka in i skogen en sväng och köra ett uppletande. Tre leksaker in, pang bom inget knussel. Jag hade gjort en lite bredare ruta än vanligt och hade tänkt skicka raka skick på leksakerna som låg ute, men det vart lite tokigt när en hurtig joggare kom kutande genom rutan och Billy sprang och kollade av hans spår. Tog i alla fall in rätt leksak, sen såg jag att han fick vind i näsan, han sprang och kollade av vart nästa leksak låg (men utan att släppa den första), kom sedan in med den första. Ut och hämtade den andra utan att tveka. Sen failade jag och skickade honom för långt till höger mot sista leksaken (hade ju tänkt försöka skicka rakt på leksakerna idag!!) men han hittade den ju snabbt ändå. Uppletande är verkligen Billys grej.

Hemskt ful bild för jag hade fel inställningar på kameran, men man ser verkligen vilket tempo han har! Förut sprang han mer och glömde att slå på näsan, men nu har han verkligen landat och är grymt snabb både ut & in & på att hitta! 

 

20150730_0528

Sedan åkte vi ner till träningsplanen och körde lite lydnad. Tyckte att träningen var bra strukturerad trots att vi gjorde väldigt många olika saker (jag brukar annars misslyckas totalt med det när vi har mer än tre saker att träna på)

Vi började med dirrigeringsträning. Skickade till skålar. Det var riktigt svårt idag, förra gången fixade han det galant. Men idag var skålarna visst olika synliga och den i mitten syntes mest. Det tog ett par gånger för honom att förstå att jag faktiskt visade till vänster. Tror även att vänster är hans svåra håll.

Efter det tränade vi lite apportering. Det gick bra och jag tycker att han hade fint tempo. Tempo är ju annars någonting vi har lite problem med (även om folk inte tror på det när de träffar Billy) Billy är nämligen lite bekväm av sig.

20150730_0653 20150730_0655

Försökte köra metallapporten på samma sätt som vi tränar vanlig apportering. Det gick helt urdåligt och sabbade nog lite i vår vanliga apportträning. Dumt att be om fart när han har svårt att bara hålla i den. Ajabaja Elin.

Efter det pausade vi en ganska lång stund och larvade oss med bollen. Ganska trevligt med ett lite längre avbrott sådär faktiskt!

20150730_0627

 

Sedan satte vi igång igen, tränade lite ingångar (det har blivit mycket bättre sedan vi började Projekt Ingångar i början av semestern) kör med våran platta just nu, och han vänder fint på rumpan större delen av gångerna. Ska fortsätta nöta med plattan tills han klarar det varje gång och börjar få in ett muskelminne. Sedan jobbar vi bort den. Har nu helt tagit bort alla hjälper som jag gör, dvs jag tittar inte på honom och står helt rakt i kroppen.

Vi körde sedan lite träning på snabbare läggande. Där har vi verkligen ett problem. Lyckas inte få honom att lägga sig ner snabbt! Och jag vet inte hur jag ska lösa problemet. Fick hjälp av Jenny förut och försöker köra lite så, men fasen det går inte så bra! Får be om hjälp med det senare..

20150730_0553

 

Vi avslutade med att köra platsliggning. Har gått med i eventet 100 platser, 100 dagar på Facebook. Jätteroligt initiativ! Stod ganska långt ifrån och körde två st, en där jag skickade honom på burken bakom med godis nästan direkt, och en där jag stod kvar ungefär 1-1,5 minut. Han låg väldigt fint båda gångerna. Kröp ingenting. Andra gången lyfte och sänkte han huvudet en del. Här måste jag fundera på vad jag faktiskt vill ha. Hakan i backen eller ej?

Ser ju typ ut som att vi leker kurragömma!

plats1