Söndagen på BBK hade jag och Matilda valt att köra lydnad på förmiddagen och uppletande på eftermiddagen.
Lydnaden var Marie Linder gruppledare för. Vi var sammanlagt 5 st som skulle träna, och vi började med att ta ut alla hundar på planen och köra platsliggning en i taget med de andra hundarna som störning. Jag fick massor med bra input. Platsen har ju varit ett moment som bara gett mig magont men nu känns det som att all oro lagt sig och att vi kan träna platsliggning utan att jag tror att jag ska dö även om vi är helt själva på hela planen och ingen tittar. Ganska fantastisk känsla!

Vi pratade även om andra moment och helhet och Maries generella åsikt var att vår stadga behövde bättras på i allt och att jag borde börja lägga in låsa blick mycket mer än tidigare (och det har jag ju faktiskt lagt lite krut på de senaste två veckorna) Kändes vettigt och vi ska börja träna stadga mer.

20150419_6647

På eftermiddagen tränade vi upplet för Hans. Billy var ganska skitjobbig påväg till uppletanderutan, han visste att jag hade tjänstetäcket i fickan och vi skulle ta oss förbi en sjö där han inte fick bada = tjurig badhund som tokdrar i kopplet.

Matilda och Fidel var först ut att träna. De fick göra ett par övningar med synretning, och det gick hur bra som helst. Fidel är ju duktig på uppletande och de har kört en del. Men roligt att få lite ny inspiration och faktiskt träna uppletande och inte bara köra.
Sedan var det min och Billys tur, jag sa att jag inte ville ha synretning för han blir så himla varvad. Hans gick ut och placerade prylen ganska kort ut.
Jag satte på täcket och skickade, Billy var taggad som få och jag tänkte att han inte skulle slå på näsan. Men han sprang ut som en kanonkula, leksaken i näsan direkt, och in till mig.
Vinden låg perfekt och han fick göra flera olika skick och fixade alla bra. En gång drog han iväg åt fel håll, men det var mitt fel för jag skickade honom när han tittade ditåt. Hans försvårade och lade ut två olika leksaker, en kort och en djupt. För att se om han kunde gå ut på djupet efter att ha hittat en leksak nära. Inte några problem där heller.
På det hela taget jobbade han helt fantastiskt bra. Det jag tar med mig speciellt från dagen är att låta honom stå och dofta ett tag innan jag skickar, det gjorde att han verkligen slog på näsan och körde rätt på.
Tidigare har jag även funderat på att han ibland kan ha mer spring än näsa. Kanske stämmer inte det alltid, kanske är det så att det helt enkelt inte har varit vind alls eller vind helt fel och därför springer han runt för att försöka få prylen i näsan. Jag måste fundera mer över vinden!

Hans, som är ganska bestämd och  gav oss beröm när vi skulle gå och sa ”Det där kan bli en riktigt bra uppletandehund”. Kändes rätt bra.

20150419_6732

På det hela taget var helgen jättebra och jag fick många nya tankar och ideér. Sedan var det himla roligt att umgås med alla klubbkamrater och lära känna dem bättre också!
Innan vi åkte hem och sov gick vi förbi trädgårstorp och busade tillsammans med husse i eftermiddagssolen som gick ner mellan träden.
20150419_6840 20150419_6837