Idag har jag varit skrivare på klubbens officiella lydnads och appelltävling som även var KM. Det var hur roligt och lärorikt som helst, och jag gillade verkligen domaren! Hon var hänsynsfull, tänkte på ekipagen och ville göra det bästa för de tävlande. Toppen! (Till exempel hade hon som regel att hon aldrig lade mer än 4 hundar i LK1 både pga att hon inte tyckte att hon kunde ha tillräckligt bra koll på alla hundar med avståndet, men även ifall någon skulle gå upp. Bra tyckte jag!)

Fick lära mig en hel massa och det var så roligt, att det sedan var KM gjorde stämningen lite extra härlig!

Matilda och Fidel, våra kära träningskompisar debuterade, och även om de nollade en del grejer är jag förbannat stolt över Matilda som skötte det hela hur fint som helst och verkligen var i sitt esse! Bra jobbat!

Under tävlingen fotade Matildas kille litegrann, så han har tagit de två första bilderna. Tack!

20140920_9166 20140920_9229 20140920_9262
Busiga unghundar i valphagen!

20140920_9273

Jag blev såklart toktaggad på att tävla nu, ser verkligen fram emot att få träna stenhårt och försöka oss på att tävla igen i vår, förhoppningsvis bra mycket bättre än vad vi är idag. Framförallt vad det gäller helhet, störningsträning och fria följet. Det är vinterns fokus!

Vi åkte i alla fall iväg och tränade en stund på kvällen. Först körde vi fyra skick på rutan, och det var ett för mycket. Så där får jag köra max 3 skick (vilket jag egentligen visste men man måste ju testa…!) Alla skick, utom de sista var väldigt fina.
Sedan länkade vi läggande – ställande – inkallning och det gick hur fint som helst. Duktig Billy idag!! Han satte sig lite snett efter inkallningen, men över lag var jag supernöjd.
Vi avslutade med två spår på asfalt, han var riktigt het och hade nosen så nära det bara gick hela tiden. Heja Billy!

20140920_9427
Det blir inte alltid rätt, men vi har i alla fall kul!

20140920_9382