Någonting jag har varit intresserad av länge och tänkt börja med, men aldrig riktigt kommit till skott är nosework. Det verkar så himla roligt och en tränings och tävlingsform som kommer passa Billy väldigt bra.
För att faktiskt få huvudet ur ändan fick jag förra veckan för mig att anmäla oss till doftprov. Så det gjorde jag. 16 september i Södertälje ska vi göra doftprov på eukalyptus. Det betyder ju också att vi har väldigt lite tid på oss att lära in doften ordentligt!

Igår åkte jag, Josef och Billy till Emma & hennes familj, hade en supertrevlig kväll med fantastiskt god mat och trevligt sällskap. När vi ändå var där passade Emma på att introducera mig i noseworkvärlden och Billy fick testa att söka i hennes häftiga, enorma, hemsnickrade sökbana. Det var väldigt mycket för oss båda att ta in, men fantastiskt roligt!

Idag började jag träna själv hemma. Vi har kört tre korta pass och Billy gick och lade sig och somnade som en sten efteråt. Jag tycker ändå att han verkar fatta konceptet och är väldigt duktig och mycket lugnare än vad jag förväntade mig att han skulle vara. Visst plockar han upp burkarna ibland och kastar dem på mig, men för det mesta kämpar han på och nosar.

Nu får jag sätta upp någon typ av träningsplan och sedan köra på!

Kort klipp från instagram:

20150818_6886