Det där med normalt tempo i viltspåret är inget Billy tycker är nödvändigt. Det ska gå racerfort (matte ska helst inte följa med alls) och det där med spårkärna är absolut inte viktigt.
Så ser våra spår ut just nu. Flygande matte efter rusande hund som möjligtvis går åt rätt håll, men inte rätt.
Jag har egentligen ingen aning om hur vi ska få bukt med det här. I personspåret har han en helt annan noggrannhet och är mycket lugnare, men framförallt vet jag hur jag kan få honom att gå ner i fart. I viltspåret har jag ingen aning! Håll i för glatta livet och lägg ner honom/vänta ut när han pendlar? + 12 timmars liggtid jämt? Mer eller mindre blod? Jag vet inte!

Matilda har fotat alla bilder på Billy! Tack!

20140427_6876 20140427_6942 20140427_6928

Igår var vi i alla fall iväg med Matilda och spårade lite på dagen. Jättetrevligt med både lunch och jordgubbspaus. Billy och Fidel fick ligga uppbundna medan vi åt. Billy skällde såklart i början, men sedan lade han sig ner. Duktigt!

Matilda & Fidels spår gick i varje fall bra! De borde snart börja kolla på anlagsprov!

20140427_6768 20140427_6760

 

Sedan körde vi lite lydnad också, Billy har fått mycket bättre position och fokus, nya träningssättet har gett mycket resultat! Men när jag tar ner handen kan han komma lite för långt fram fortfarande. Så vi får fortsätta nöta. Målet är ett superfint fritt följ med hund som håller fokus genom krig och katter.

Krama benet medan man kampar är bäst!

20140427_6722När vi kom hem fick Billy ligga på tomten i en timme, uppbunden medan jag fixade med bilen. Och han låg knöpptyst!! I en hel timme! Duktig duktig hund. Kanske har passivitetsträningen börjat hjälpa lite?

På kvällen när det svalnat lite tog jag med Billy och Darco upp till spårstället igen, och Darco fick gå sitt första viltspår. (Billy fick mest försöka vänja sig vid att ha Darco i bilen. Han verkligen hatar Darco av någon anledning.) Darco var jätteduktig! Lugn och metodisk i spåret, tvärt om mot racerkaninen Billy. Skönt att få lite avlösning från Herr Tempo 3000 ibland!
Ska bli jättekul att se hur Darco utvecklas i spåret.

2