På sommarens hetaste dag bar det av till Katrineholms BK för att köra två rallytävlingar på samma dag. Som tur var skulle Michaela & Ebba också tävla, så vi kunde sitta och ha det trevligt i solens gassa medan vi väntade. Vi träffade även Elinore & Nox och Hanna, Jessie & Yax som hade åkt långväga för att tävla. Väldigt väldigt roligt att äntligen ses!

Över till tävlingen! Det var otroligt varmt, och jag var noga med att ha Billy svalkad, med kyltäcke och i buren så länge som möjligt innan det var dags att gå in första rundan som nr 9 (med två strykningar innan).
Redan innan vi gick in insåg jag att Billy var på humör HYPER. Han var supertaggad och for runt som en racerbil. När det var vår tur att gå in ropade domaren till mig: ”Glöm inte att andas!” (jag måste sett nervös ut!) så jag tog ett djup andetag och klev över banden… i mitt huvud studsade vi oss sedan igenom banan, med lite avstickare här och där. Känslan var övertaggad och inte alls vidare bra, han var sjukt flamsig och inte direkt fokuserad. (Kanske har jag belönat upp rallyn lite för mycket!) jag försökte andas men hade lite syrebrist när jag klev av så vet inte riktigt om det lyckades.

När förmiddagstävlingarna var över var det dags för prisutdelning. Jag hade av någon anledning fått för mig att vi skulle bli diskade (fråga inte varför). Men de ropade upp namn efter namn och när det kom över godkäntgränsen höll jag på att storkna. När det äntligen var oss de ropade upp, och jag tittade på poängen, visade det sig att vi fått 88 poäng! Trots att halva banan känts som någon typ av lekstuga. Vi fick även en jättefin kommentar av domaren Carola Hag: ”Härligt ekipage, bra kämpat. Härlig kontakt, bra fotarbete.”

Så där satt den. Nu har vi RL N! Blev så himla glad att jag behövde göra en liten segerdans (tror att de andra skämdes lite över mig, men det är helt okej).

Mot eftermiddagen blev det nästan ännu varmare, och jag bestämde mig för att stryka Billy från eftermiddagens tävling. Kändes onödigt eftersom det var uppemot 30 grader, och jag känner egentligen att vi är väldigt klara med nybörjarklassen och är redo att lämna den.

Hur gick de för de andra då? Jo Michaela och en (också) övertaggad Ebba slog till med en debutrunda på 65 poäng i fortsättningsklass och en otroligt fin eftermiddagsrunda med härlig attityd trots 30-gradersvärmen på 81 poäng!
Hanna och Jessie kämpade på i värmen med sin debut i avancerad klass på två riktigt svåra banor och fick hela 68 (så nära!!) och 44 poäng.
Elinore och Nox körde bara förmiddag, och fick 82 fina poäng på fortsättningsklassdebuten!
Stort grattis till alla tre!

_DSC3442 _DSC3435 _DSC3456 _DSC3520 _DSC3424