Direkt efter jobbet åkte jag och Billy för att träffa Carro och Alice. Vi hade två planer. Att lägga spår, och medan spåret låg skulle vi träna platsliggning med varandra som störning.

Vi lade tre spår var, men i ena spåret (på ett fält) stötte jag på en huggorm!!!!! PANIK! Så vi bestämde oss för att hoppa fältet-spåren…
Jag har gått tillbaka lite på spårandet. Börjat lägga godis i vartannat steg för att få ner Billys tempo och upp med noggrannheten. Har även märkt att han tappat spåren ibland och avvikit (för att sedan hitta tillbaka till dem, men ändå) Det kändes bra, han var mycket lugnare och drog inte på som vanligt. Ska fortsätta med dessa ”godisspår” ett tag tills han fattat vinken att han måste vara noggrannare och lugnare. Och sedan byta ut godiset mot föremål. Det är tanken i alla fall. Någon som har tips?

Medan vi väntade på spåren tränade vi störning. Hundarna skulle ligga plats med fokus på oss medan den andra gick runt med sin hund lös i fotposition. Det gick skitbra! Billy kastade blickar på Carro och Alice när de knatade runt oss, men blicken hittade hela tiden tillbaka till mig och han gjorde ingen ansats att resa sig. Vi gjorde det tre gånger var, kändes att det räckte. Hoppas på att vi får tillfälle att träna mer störning snart igen.

Innan vi gick hem tog Alice på sig finfin tejp!

Då blev Billy avundsjuk och snodde hela rullen..Sen sprang han runt och hoppade upp och ner, var skitstolt över kapet och hade typ roligast i hela världen… tok!Efter tejp och väldigt bra träning var det dags att åka hem. Tänkte avsluta dagen med en fin bild på våra favviskompisar!