Nu har vi avverkat två härliga kvällar med träning för Åsa! Fokusen var på fria följet, där har vi fått backa. Efter all länkning har jag slarvat med positionen så han har återigen börjat komma för långt fram.

På tisdagen var han väldigt het, pigg och taggad efter vilan. Vi körde tre pass under kvällen och jag är trots allt nöjd! Första passet tog jag ut honom utan att värma upp – direkt upp på plan från bilen och in i seriöst arbete (=inte bra kombination!) Billy var så taggad att han pep lite och positionen var helt åt fanders. Vi avslutade i alla fall när han hade börjat lugna ner sig och positionen var bättre. Inför pass nummer två tog jag ut honom och körde lite fokus/lekuppvärmning. Den får honom både att fokusera, sedan släppa loss och han verkligen älskar när vi gör så! (vi kampar, jag säger tack, han ska spotta ut leksaken och inte gå på den igen utan hålla stenhård fokus på mig tills jag säger ”Kul” igen. Och sådär håller vi på.) sedan gick vi in på planen. Det gick mycket bättre. Han var fortfarande lite för långt fram men sinnesstämningen och fokusen var bättre och vi var mer ett team. Sista passet körde jag samma uppvärmning innan och gick sedan ut på planen. Och då hade poletten trillat ner för Billy. Han var lugn, fokuserad, väldigt duktig och positionen var mycket bättre. Jag åkte hem med en bra känsla i magen!

På onsdagen var det bara jag och ett till ekipage som kom till träningen, så vi hade hur mycket lyxtid som helst tillsammans med Åsa och Modde och Billy var bara helt fantastisk. Inför första passet värmde jag upp med Kul-tack övningen och sedan med lite stadga och ordförståelse. När vi gick in på planen var han verkligen med mig. Och han gick klockrent! Positionen var hur bra som helst, attityden var fin, han ljudade inte och hade bra sinnesstämning och klarade alla störningar vi blev utsatta för. YES! Grymt jobbat!! Åsa och Modde tyckte därför att vi var redo att börja titta på att ta bort handen. (Äntligen!!) så det gjorde vi under pass två. Jag fick många bra tips och en klar bild på hur jag ska träna. Första steget blir nog bara att röra handen mer, upp och ner och åt sidorna och träna på att han ska bibehålla fokusen uppåt. Det känns i alla fall himla bra och jag är grymt taggad på att träna mer! Nog ska vi få till det där fria följet en vacker dag alltid!

Åsa och Django 6 månader (han är 8 månader nu och går fritt följ med massor störningar.. från bollkastning, handklappning, locka med godis… och han släpper inte fokusen på Åsa en sekund. Så häftigt!)

20140629_3586

20140906_8595 20140906_8622