I febriari fick jag höra att Strängnäs Lokala Kennelklubb skulle ha en noseworktävling. Det var ingenting jag hade tänkt köra med Tyr alls, vi har tillräckligt mycket att göra med alla andra sporter vi håller på med..

Men i och med arrangemanget och engagemanget på klubben bestämde jag mig för att börja träna inför doftprov. Sagt och gjort, några veckor senare stod vi där med godkänt doftprov och anmälda till tävling.

11 April startade vi vår första NW tävling tillsammans, det var ett trevligt arrangemang och jag kände absolut ingen press eller stress utan gick in och sökte som på träning. Vi åkte hem med diplom och SSE i inomhus!

Det gjorde att jag fick lite blodad tand och anmälde genast till fler tävlingar. Vi vart bortlottade flera gånger men 27/5 kom vi med på en i Ringarum.

Hade en fruktansvärd natt innan tävlingen och hade nästan inte sovit någonting men åkte ändå. När vi klev in på dagens första sök trodde jag att jag skulle svimma.. vi hittade inte gömman. I sök två kom det in en gullig aussietik och sa hej mitt under tävlingen, men Tyr lyckades ändå hitta gömman och var rätt snabb.

Vi fick lite paus och laddade om, jag började må bättre och de två sista söken gick som en dans. SSE på inomhus och 2:a på behållare!

Jag kände mig lite nedstämd efter tävlingen men vi hade snart en ny inbokad. Söndagen 4/6 var det dags igen i Hallstahammar. Tyr sökte bra, jag lyckades ha tur och släppa på på gömman i fordonssöket. Han hittade allihop och med snabbast tider vann han totalen! Vi fick även tre SSE, vann fordon, tvåa i behållare och tre i inomhus. Helt galet! Jag var så stolt och glad. Det var bara 8 av 50 som tog diplom den dagen.

På tisdagen var det dags för tävling igen.. jag var så nervös. Skulle vi klara sista diplomet?
OM vi gjorde…. vi tog sista diplomet, vann totalen igen och kom etta i utomhus och behållare. Han hittade behållaren på 4 sek!! och utomhus på 13. Vi var nästan 1 minut snabbare än tvåan. Det visade sig att många hade haft svårt och 8 av 40 tog diplom.

På torsdagen efter åkte jag till Stockholm och vi fixade doftprovet i Lagerblad, så nu är vi redo för klass 2! SÅ COOLT!

Vi söker med Billys gamla utrustning och det känns som att han är med oss i varje sök.