Man förundras över hur underbart det är att ha hund! Alltid ha en kompis nära, som vill göra allt du vill göra, mysa hela tiden och bara vara med.
Vi tog en snabb skogspromenad i skymningen på 8 km uppe på fälten vid Riksten (vår absoluta favoritslinga!),  sedan åkte vi hem till Josef (han jobbade så jag skulle plugga och Billy skulle vara sällskap) Det är så skönt att han har  börjat känna sig hemma i lägenheten och slappnar av och kan ligga och sova medan jag gör annat, i början var han ganska orolig och tassade runt hela tiden.

20131218_6408 20131218_6441Efter ett par timmar vid datorn gick vi ner i garaget för att träna lite lydnad, se jag kom ju faktiskt på att det finns ett finfint garage på bottenvåningen som är som gjord för hundträning! Man behöver inte ens ha jacka på sig, så varmt, skönt och ljust är det!

Billy gjorde en klockren platsliggning på 7,5 minuter, jag belönade efter de första 2 minuterna och sedan vid 5 och på slutet. Riktigt fin och lugn var han! Känns bra att ha träningsupplägget Elisabeth har fixat åt oss, och vi har följt det de senaste träningarna.
Vi fortsatte träningsplanen med ingångar på plan, det blev bara två stycken men han skötte sig jättefint. Det hela blev kanske inte vidare tävlingslikt men han var med och det kändes bra i alla fall.
Efter det stod fritt följ på schemat. Vi fokuserade ganska mycket på det, för han kändes förhållandevis lugn och pep inte. Han kan hålla fokus rätt långa sträckor nu och det är kalas! Däremot verkar han ha glömt att man ska sätta sig i halterna..

Vi avslutade med någonting som skulle varit länkning, men det blev inte så mycket länkning. Hade tänkt länka inkallande och läggande, men på inkallningen fick han för sig att trava in sista biten(? antagligen tyckte han att vi skulle köra inkallning med ställande.) så där fick vi träna fart, och på läggandet ställde han sig, så vi ägnade tid år ordförståelse istället.
Det märks att mycket har glömts bort de här månaderna vi legat i träningsvila, men det är helt okej. Vi är på gång igen, det är det som räknas, och jag är säker på att träningen bara kan bli bättre från och med nu!

20131218_6454 20131218_6451