Jag hinner inte uppdatera bloggen så ofta längre, det är fullt ös med allting utanför datorn.
Jag har börjat på en specialsöksutbildning via SBK som Botkyrka BK skickat mig på. Därför tränar vi väldigt mycket nosework just nu med många helger uppbokade för utbildningen.
Det är väldigt intressant och spännande.

I Billys nosework har vi problem med starterna, men vi ska träna med kortare avstånd och ha doften närmare honom. Det kommer nog bli bra med lite träning. Starter i allting som har med nosarbete att göra har alltid varit våran svaghet.
Här är lite från träningen.. tyvärr ser man inte katapultstarten men det kanske är lika bra!

I övrigt håller vi på som vanligt. Jag har mycket kurser just nu och vi tränar på med lydnaden. Framförallt har apporteringen blivit superfin! Ska försöka filma det och lägga ut snart. Vi har haft problem med tempot, men ändrade träningen och nu är det hela riktigt fint.
I lördags gjorde vi konstiga länkar och tränade på att kunna släppa saker.

Jag kastade apporten, vände om gick fritt följ, vände om igen mot apporten. Ställde upp inför en kona och skickade på ”runda” på vägen tillbaka fick han göra inkallning med ställande.
Sedan kom han in vid sidan, jag vände om och skickade på apporten.
Jätterolig, snabb kedja och han höll ihop hela tiden utan att ljuda eller tappa fokus.
Sådana tokiga, intensiva kedjor är nog ganska bra för oss i alla fall nu i början. Där kedjorna består av saker som han tycker är roligt.
Sedan får vi lägga in mer transporter och sådant men det får nog vänta lite.

_DSC9800