Igår var jag, Matilda & Jenny på workshop för Maria Brandel i kungsörs hundarena. Hon gick igenom övningarna i ”från valp till stjärna” och kursen var väl riktad till instruktörer, men den hade nog kunnat passa alla intresserade.

Det var väldigt bra och intressant, Maria Brandel verkar som en väldigt härlig och ödmjuk människa. Jag tyckte om de flesta övningarna, och fick massor med ny inspiration som jag bara längtar efter att få testa ordentligt. Jag kom på att jag & Billy gått för fort fram på en del grejer och liksom ”hoppat över” delmoment i grundträningen. Det jag speciellt ska ta med mig från kursen i min egen träning är lekövningarna som sedan kan leda till apportering, låsa blickövningarna och det som fokuserade på fart ut till föremål.
Eftersom jag inte kan anteckna med min halvkassa handled fick Matilda anteckna för mig också, och ska bli kul att gå igenom dem sedan och tänka lite.

Väldigt intressant och rolig dag. Jag skulle gärna vilja gå en kurs för Maria någon gång, men nästa vecka börjar Jennys kurs, och hon kör ju mycket efter Marias tänk.

När vi kommit hem var jag ju så inspirerad att jag bara inte kunde hålla mig. Vi åkte och tränade med Amanda och Maj, och jag testade/färskade upp några av grundövningarna från Maria Brandel. Billy tyckte att det var typ världens roligaste pass tror jag! På onsdag ska vi träffas, Amanda ska klippa mig & vi ska lägga upp ett fyra veckors träningschema för Billy & Maj.
Maj verkar för övrigt så himla cool! Så fokuserad och fartig men ändå väldigt samlad. Häftigt =)

Påvägen hem tog jag några bilder på Billy i det vackra kvällsljuset, augusti är så fint!

2.3

2.2
2.4