Idag började valpkursen jag håller i tillsammans med Marianne. Det kändes lite nervöst innan faktiskt, jag har ju ändå inte vidare lång erfarenhet av hundträning och kanske är det lite djärvt att redan hålla kurs. Men Marianne är jätteduktig och väldigt erfaren, och vi är bra vänner sedan tidigare, så det stämningen var riktigt trevlig och avslappnad.
Jag kände mig även säker på det jag pratade om och trivdes bra med att snacka inför folk. Jag har hållit en del danskurser men aldrig tidigare har jag känt mig så bekväm som nu, trots många många fler år av danstävlande än som aktiv hundtränare.
Det jag hela tiden får ha i bakhuvudet är att vara ödmjuk och inte ta mig vatten över huvudet, öva på att läsa hund och själv träna fler olika typer av hundar så att jag får en bredare erfarenhet. Men man lär sig hela tiden, och jag hoppas att kursen kommer bli riktigt bra med Mariannes vägledning.

Kursen idag var lite ”intro” på våra sex veckor ihop. Vi gick igenom passivitetsträning, omvänt lockande, lek & lite olika belöningar, ”fri-ord” efter kommando och lite sådant. Vi höll inte på så länge, för man märkte snabbt hur trötta valparna blev, de flesta är bara runt 12 veckor. Det kommer bli riktigt roligt och spännande att få följa dem och se deras utveckling de kommande veckorna!

20140307_9861_BW