… ja inte riktigt då. Men idag på dagens kurs i gripande och apportering har vi fått massor av ny inspiration – speciellt från IPO:n. Har varit himla nyttigt och roligt, och Billy svarade extremt bra på träningen. Här finns ett moment och en träningsmetod där Billy kan få ut all sin energi och verkligen blåsa ut sig, och det behövs efter allt paketerande vi jobbar med. Sedan att han till på köpet – om vi får till det hela och tränar rätt – kommer få grymt bra apportering oberoende om det är trä, metall eller tungapport känns ju kul!

Innan kursen möttes jag, Åsa och Modde och körde lite mer tävlingsträning. Fick en hel del ny insikt och saker som jag absolut inte tänkt på, bland annat är mitt kroppsspråk i sittet vid ingången på planen (utan att jag tänkt på det själv) ganska hotfullt = vilket har resulterat i att Billy inte alls sätter sig, och ljudar istället. Nu testade vi att jag hade blicken rakt fram, och väntade lite längre innan jag sa kommandot, och plötsligt söker han ögonkontakt med mig (fast det ser jag ju inte!)- istället för tvärt om. vi har en lång lång bit kvar att gå, men Åsa verkar tro på oss och det känns himla fint.

Nu gör vi oss redo för en heldag med tävlingsträning och tävlingsmentalitet i morgon. Ska bli så himla kul! YES!

Jaxon, straxt över 4 mån, bett/IPO-träning. (det började regna och åska sedan så kameran fick stanna i bilen)

20140816_7564 20140816_7580 20140816_7588