Igår gjorde Billy alla mållösa på ett mindre bra vis, men idag vände allt och han brillierade på brukskursen!
Vi gick igenom inkallning, uppletande och inkallning med ställande.
Inkallningen gick väl sådär, vi har inte tränat med kommendering, och han ryckte till när hon sa ”kommendera” så vi övade lite på det. Sedan har han börjat få sämre ingångar så vi får ta upp ingångsträningen igen.
Uppletandet är jag nöjd med. Vi har inte kört så mycket, och det var länge sedan sist. Han fick synretning, men man märkte direkt att han mindes vad det handlade om och han letade fint.
Sist var det lite inkallning med ställande; något vi har övat riktigt mycket på. Vi gjorde inte hela momentet, utan jag kastade iväg en godis, han kom i galopp och jag ropade ”stå” utan handtecken. Han tvärnitade sjukt snyggt båda gångerna med tyngden bak (trots att han fortfarande tuggade godis andra gången och råkade spotta ut halva i farten när han stannade!). Tränarna vart så impade att de bara gapade och hade ingenting att säga. Jag var skitstolt!

Vad det gäller stress så hade Billy lämnat den hemma. Hade honom två timmar ute utan bur med mycket passivitet och han skötte sig sjukt bra. Visst blev det nått skall nån gång och lite jag-är-uttråkad-bita-sönder-alla-pinnar-i-skogen men på det hela taget var han okomplicerad och trevlig att ha med. På kursen är det även med en hund som har stora problem med passivitet och miljöer och skäller hela tiden, precis så som Billy var förut. Tyckte riktigt synd om henne, för ett halvår sedan var det vi som hade det exakt så som hon har det nu. Är så otroligt lättad över att vårat stressproblem sakta börjar försvinna!

Min fina kille imponerade alla idag, jag var så glad att jag sjöng jättehögt hela vägen hem i bilen!
När jag vet hur jag ska lära honom, gör han det så bra!! Han har massor av potential, och det är jag som måste lära mig hur jag ska lära honom för att han ska kunna visa just hur bra han kan bli!

JJ1 JJ2