Åh lilla hunden var du är bra! Vi har precis kommit hem från Brukslägret i Vappersta för Åsa och Modde på Dailydog, och jag kan inte annat än att vara i någon sorts glad bubbla. Fina, fina Billy, han har skött sig så himla bra! Jag var orolig när vi åkte dit att han skulle stressa upp sig och ha en alldeles för hög aktivitetsnivå, men med Åsas hjälp och tips lyckades han hålla ihop toppenbra hela tiden!

Vi anlände vid 10-tiden på lördagsmorgonen och mötte upp två till kursdeltagare (som båda var supertrevliga), lagotton Theo och tollaren Felix, tre stycken hade avbokat pga sjukdom så vi var bara tre kvar som skulle träna. Det gjorde att vi fick massor av tid och uppmärksamhet av Åsa och Modde och alla frågor jag kunde komma på har fått svar (så nu är min stackars skalle proppfull).

Några saker vi gick igenom var:
Framförgående
Nytt sätt att arbeta med fokuset i fritt följ
Apportering (jag och Billy han inte med det praktiskt)
Hur vi ska träna för snabba lägganden
Ordförståelse
En himla massa rutintänk, och hur viktigt det är för mig att ha extremt bra rutiner för träning och passivitet.
Exakt hur man använder fri-kommandot. (Jag har inte riktigt använt det på ett optimalt sätt innan)
Budföring (Vår tredje träning med budföring, men Billy glänste och gjorde klockren budföring på 50 meter med snygga ingångar!!!! Jag bara stod och garvade för att det var så himla snyggt!!!)
Åsa visade med Birre och pratade om saktagåendet i framåtsändandet.

Hela första dagen filmade vi allting vi gjorde och när vi kom tillbaka till huset satt vi och tittade igenom allting för att se vad som var bra och vad som kunde förbättras. Hemskt att se sig själv, men väldigt nyttigt.

Utöver allt det blev vi på bjudna på den godaste skaldjursgrytan jag ätit, med vitlöksbröd, vin och efterrätt och pratat massor av hund, träning, tänk och ideér.
Har varit den bästa träningen vi varit på, utan tvekan. Trivdes otroligt bra med tränarna, de var engagerade, kompetenta och jättehärliga människor. Åsa gav oss massor av beröm och det känns som att hon verkligen tror att det kan bli någonting av oss om vi kämpar på!

Efter den här helgen kliar det i fingrarna att få sätta igång och träna på allting vi har fått med oss. Vad gör vi? Nu kör vi!

H10 H11 H12 H13 H14 H15 H16