Hundhallen i två timmar! Vilken lyx! Idag var vi fem stycken på plats som hade två timmar på oss. Billy var helt galen och så himla pigg så jag fick kasta om den planerade träningen (länka hela ettan) med att istället träna saker som går riktigt riktigt snabbt och bara ha roligt. Håller vi på och nöter mycket fritt följ och koncentration när han är så pigg blir bara positionen helkonstig, han tappar fokus, gör saker före kommando, lyssnar dåligt och han kan lätt ljuda. Det var ju första gången i inomhushallen också jag tyckte att det märktes att han var ganska störd av ny miljö och nya hundar.
Vi måste helt klart träna mer miljöträning, funderar på att åka in till Sergels torg i veckan och köra ett litet lydnadspass där.

Dagens guldkorn var nog tvåans hopp. Vi har precis börjat träningen, men hopp – sitt funkade klockrent! Jättekul! Vi körde rutan också, men den kändes mindre bra, den stod precis i ett hörn och jag vet inte om han kanske tyckte att det var konstigt att springa mot väggen liksom så han ställde sig väldigt mycket till vänster. Det blev även två platsliggningar. Den första gick inte så bra, han låg och pep och spände järnblicken i mig, den andra på tre minuter var han lugn på, pep någon gång och kravlade en gång, men jag tror bara att vi får fortsätta att träna mycket plats och aktivitetsnivå, kravlandet har i alla fall blivit betydligt bättre.

Det roligaste vi gjorde under passet var lite belöningsträning, Billy ska springa bort från mig och ta leksaken som ligger/kastas på avstånd när jag säger ”yip” och kamptrasan som jag håller i när jag säger ”kul” jag vet inte riktigt poängen med den övningen men det är så himla roligt att det inte riktigt spelar någon roll! Kanske är det en bra övning om man belönar mycket med externa belöningar och vill kunna kontrollera och variera..?

Aja, det var vårar träningspass i alla fall. Jag älskar att göra saker med den där galna hunden, även om han ibland kryper en under skinnet och är helt tossig!

20140120_7423 20140120_7350 20140120_7365 20140120_7392 20140120_7441 20140120_7399 20140120_7454