Trots en enorm förkylning åkte jag, Matilda och Billy till SM i nynäs idag. Det var jätteroligt och inspirerande att vara där och titta och shoppa. Såg massor med fina hundar, både som tävlade och som bara minglade runt och det var ett bra tillfälle att få se fina individer i olika raser. Billy skötte sig faktiskt jättebra! Jag är jättestolt över honom. Dock hade jag helt missat att det är skott även under skyddet i IPON (trodde allt skjutande skedde igår), så mitt när jag stod och fotade lydnaden på en annan bana med Billy sköt de av. Han gick såklart i taket, lugnade sig snabbt och släppte allt direkt men jag skämdes som bara den! Jag hoppas verkligen inte att vi stört ekipaget på plan. Vi gick iväg kort därefter och jag har mått lite dåligt över det sedan dess. De sköt två gånger till medan vi var i film-tältet. Billy tog det relativt lugnt skällde någon gång på andra skottet, men på tredje moffade han bara en gång. Och släpper allting på en femmöring så fort det är över. Sedan passade jag på att stoppa in honom i bilen medan jag visste att det var skottuppehåll.

Tog inte så mycket kort, men här är några från rapport-lydnaden. Den understa är ett ekipage från BBK. De kom fyra!

20140831_7856 20140831_7882blogg 20140831_7885Handlade såklart alldeles för mycket hundprylar.. men man blir ju helt tokig! Alla affärer var typ fantastiskt bra och hade bara bruksprylar och sådant man absolut behövde.

Så jag köpte… en ny ruta med skruvar så att konerna sitter bättre i marken och extra hållare för att banden ska ligga ordentligt. En apportbock som jag tänkte borra hål i och sätta fast snöre i. Fyra spårflaggor till ängsspår. Tre små bollar på snöre som vi kan använda speciellt i fria följet. En liten kampis i skinn. Ett kortkort koppel att ha tex i stan och på kvällspromenaderna när Billy är extra vaktig. En metallapport med fyrkantiga hörn. En klicker. Lite godis.
Sedan beställde jag även en arrakväst som skulle komma in i lager i slutet av oktober.. längtar!

20140831_8119När vi kände oss färdiga med SM åkte jag och Matilda och köpte mat och sedan satte vi oss på en äng någonstans i Huddinge och käkade lunch-middag. Billy fick springa runt och vara lite galen, testa på nya rutan och så (men gräset var för långt så han såg den inte). Matilda tyckte i alla fall att vi behövde ny profilbild på facebook och försökte ta lite kort. Men jag tror inte att någon kvalar till det ändamålet idag…!
20140831_7965 20140831_8014 20140831_8027 20140831_8042När det var klart tyckte Billy att det var en bra idé att tappa vår fina, nya, dyra rosa boll i ett lerträsk. Matilda tog en för teamet och klev ner i lersörjan och letade, men ack – bollen är borta för evigt. Efter lerbadet var Matilda trots allt ganska nöjd, för hon menade att hennes hy kändes len och fin efter inpackningen. Billy var också ganska glad, trots försvunnen boll. Hans favoritoutfitt är nämligen skit och smuts.

20140831_8091 20140831_8116Efter lerinpackningarna fick Matilda skjuts till bussen och Billy skulle ner och badas i en sjö. Men vi tog ett litet stopp på vägen och lade två kortkorta spår med två vinklar var på en välpromenerad fotbollsplan där en mopps precis spatserat omkring. Första spåret var Billy lite för het, och höll sig ungefär 30cm utanför spårkärnan konstant, men jag skötte mig urdåligt och var mest ivägen. Andra spåret var hur fint som helst, snygga vinklar och mycket säkert. Jag var mer passiv och Billy var toppen!
Vi körde även tre hårda spår på parkeringen på bara några meter var, och han lyfte inte nosen en ända gång, spårade som en igel med näsan tryckt i backen. Duktig! Vi avslutade med en till ruta på kortare gräs. På tisdag ska vi nämligen på rutan-träning igen!

20140831_8124 20140831_8132Sådär! Nu är mitt extremt långa inlägg färdigt. En stor applåd till alla som orkat läsa det ända ner! Tack och hej leverpastej!