Igår tävlade vi appellen för första gången – jag hade absolut inga förväntningar och visste att vi inte skulle bli uppflyttade eftersom vi varken har framförgående eller platsliggning. Vi tog det hela som en skoj dag i solen!

Morgonen började 7:15 i Nykvarn. Södertälje BK hade ordnat jättefina spårmarker och det kändes verkligen roligt att komma dit. När det vart vår tur (vi drog startnr 7) var jag supertaggad och absolut redo och Billy verkade känna likadant!
Starten på spåret var verkligen fin och kändes riktigt bra. Vi kom fram till första apporten utan problem och han markerade den fint. Nästan direkt efter apporten började han ringa och bli osäker. Jag tyckte att han kändes lite annorlunda än vanligt (även om han absolut kan ringa i vinklar och så) Han hittade tillbaka till spåret och vi fortsatte. Han var lite stökig hela mittsidan men hittade och markerade apporten fint. Inför sista vinkeln fick han superproblem. Han ringade och letade och kämpade och gjorde verkligen allt för att hitta spåret. Men det var så svårt! Jag stod och tog det lugnt och lät honom jobba – för han lyfte inte nosen från backen utan jobbade på. När jag tittade till vänster om oss såg jag stora älgspår, helt färska. Älgen måste precis ha passerat. Billy kämpade på en bra stund och jag hade is i magen. Efter ett tag hittade han tillbaka till vinkeln, fäste upp i spåret och tog slutpinnen klockrent. Var så stolt och nöjd över honom – så stor störning har han nog inte tidigare fått! Det fina var att se hur han verkligen fortsatte att leta och inte gav upp när det blev tufft och svårt. Vi fick två 8:or av båda domarna och kommentaren ”god spårlust” jag var riktigt riktigt nöjd med det! Gud vad han har utvecklats i spåret de senaste månaderna!

Hunden med spåret innan oss (älgen hade gått där med) fick lov att bryta och lika så någon mer. Vi var alltså 8 kvar som skulle köra budföring och lydnad.

Vi har inte kört en tävlingsmässig budföring med okänd person förut, och det var en man som Billy genast störde sig lite på (Billy luktade mycket på hans byxor när vi hälsade) men han sprang när jag gjorde DK. Sen var det en fläck bakom mig som han fastnade på innan han gjorde ingången (alla hundar verkade mer eller mindre ha fastnade på den så riktigt god måste den varit!) Gjorde DK igen och fick en 5:a och en 6:a.

Resten av programet gick typ halvbra. Fria följet var verkligen dåligt (han var nog väldigt trött och vårt fria följ har inte varit vidare bra de senaste två tävlingarna heller tyvärr..) men vi blev i alla fall godkända och kom på tredjeplacering.

Var rätt nöjd med det ändå. Nya tag nästa år. Då siktar vi på att få till alla delar och bli uppflyttade.. men måste få typ 9:or på det mesta för att det ska funka!

Kul dag!