Lyxade till det med sovmorgon till 9 idag, och cyklade sedan iväg för att testa att lägga lite hårda spår. Eftersom det finns dåligt med grusvägar/grusplaner nära mig blev det i en lekpark och på en fotbollsplan samt ett ”värma upp”-spår på gräs.
Kan väl inte säga att det gick jättebra direkt, grässpåret rusade han på som en ångvält och slarvade massor. Grusspåren var svåra och han avvek flera gånger men då stod jag bara och väntade tills han hittade tillbaka. Det på fotbollsplanen var väl egentligen kanske för svårt – jag hade lagt spåret mot en tennisplan där de sköt en superrolig boll. Hade även trampat lite extra på en pinne och gått in i ett snår. Till min förvåning (det var inte ens meningen) apporterade han pinnen helt på eget bevåg, och nosade runt i snåret! Dagens seger helt klart!

Sedan var det ju så perfekt störning med den flygande bollen som sköts av halvnakna vrålande herrar, så vi körde lite lydnad också. Ordförståelsen gick inte så bra, så vi skippade det. Han börjar fatta att han ska röra sig runt klossen/pallen/burken nu i alla fall, och fattar ibland att han ska stå när jag har benen isär och sitta när de är ihop på fria följet. Störningen var inga som helst problem. Han kastade någon snabb blick ibland men var fokuserad på mig hela tiden, trots att det var varmt och han var trött efter spåren. Duktiga pojke!

Nu är det dags för matte att vara duktig också, in till stan på spinning och sedan spendera lördagsnatten nördandes på skolan medan alla mina vänner är ute på partyn. Roligt!