Nu börjar hundhöstens planer komma på plats.. Den första förändringen jag gjort är att sluta med dansen. Det har varit sju jätteroliga år, en underbar danspartner och två SM, men nu vill jag satsa mer på hund, jobb, sambo och lägenhet. Detta kommer förhoppningsvis ge lite mer tid till hund och lite mindre stress för mig, även om jag älskar att belamra mitt schema till bristningsgränsen och säkert kommer ha det rätt proppat i alla fall.

Temat för hösten är ”Egentid”. Mitt mål är att inte ta på mig för mycket på Brukshundklubben eller i övriga livet och istället fokusera stenhårt på min och Billys träning. Jag har höga mål, och en lite halvtossig hund så vi behöver verkligen fokusera på oss ett tag. Det som kommer ligga i största fokus är att vi ska våga komma ut på tävlingsbanorna igen och förhoppningsvis sno med oss ett LP1 på vägen. Min stora skräck är platsliggningen, och det är i princip anledningen till att våran lydnadskarriär tog slut samma dag som vi började, i augusti förra året. Visst tog vi ett förstapris, men jag var livrädd hela tiden. (Här kan du läsa om tävlingen)

Såhär kommer vår höst se ut:

Fasta träningar
– Håller i öppen rallyträning på måndagarna
– Lydnadscoaching i liten grupp (4st) för Åsa varannan onsdag
– Allmänlydnadsinstruktör på torsdagarna på BBK

Rörliga saker:
– Skotträning med Åsa (men start nu på onsdag!!)
– All träning med mina fina träningskompisar!
-3/8 Utställning på Södertälje BK. Jag trivs egentligen inte på utställningar, men vore ju egentligen kul att ta tre cert… om det ens går med kastrat!
– 30-31/8 ska vi på läger i nosarbete i sörmlandsskogarna och tälta
– 13-14/9 på läsa hund helg.
– 20/9 debuterar vi förhoppningsvis i appellen på BBK
– Förhoppninsvis ta ett LP1 och göra oss redo för LK2.
– Går skotträningen bra, eventuellt försöka oss på ÖK viltspår.

Så, det är våra mål! För att lyckas med målen är jag säker på att vi måste få in ett par till saker i vardagen. Billy behöver extremt mycket fysträning, och passivitetsträning. Men speciellt fysen är enormt viktig för att han ska kunna tänka på träning. Annars blir det mer spring än hjärna, och passiviteten blir fullständigt omöjlig!

En till bild på galen boll-aussie igår!

20140626_2965