Tidigt i morse masade vi oss upp och åkte ner till BBK för en heldag med allmänlydnadsinstruktörsutbildning. Dagen var planerad mellan 08:00 – 15:00 och det kändes himla långt, men Ingrid Tapper var väldigt intressant att lyssna på och timmarna flöt förbi. Jag fick supermycket nya tankar och lärde mig en hel del, både genom diskussioner, föreläsningar och en praktisk genomgång då regnet bestämde sig för att ha ett uppehåll.

Ingrid pratade om hundar och vargar, flockbeteende, belöningar, hundägares vanliga problem och inlärning. Det var så galet mycket information på en och samma dag att jag måste sätta mig ner och skriva om alla mina anteckningar för att minnas. Det var hur roligt och nyttigt som helst i alla fall, och jag är riktigt glad att jag fick möjligheten att gå den här utbildningen och lära mig mer!

Efter kursen vart det ett kort rallypass och jag tittade av ett par av de nya skyltarna i fortsättningsklassen. I morgon är det tävling, det går nog.. som det går!

20130831_4389