Japp, tro det eller ej! Fick nått ryck igår och anmälde oss till tre rallytävlingar! Inte för att vi har tränat rally eller så, men tänkte att det kunde vara bra miljöträning och ge ett positivt intryck av tävling över huvud taget. 1/5 kommer vi tävla två gånger, förmiddag och eftermiddag i Eskilstuna tillsammans med Billys syrra Easy och matte Linda. Sedan var det en tävling den 11/5 bara 10 minuter från oss. Kanske klarar vi dem, kanske inte. Vi ska bara ha himla kul!
Problemet är dock ju att vi nu måste börja träna rally. Och ve och fasa; matte måste lära sig skyltar!!!! Billy kommer antagligen sköta det hela bra, det är nog mattes prestation som man behöver oroa sig för…

Blivande rallystjärna på promenad

b9 b11 b10

 

Igår var vi på BBK och tränade tillsammans med Amanda, Juni och Carsten. Kan inte direkt säga att det gick bra. Marken var äckligt svampig och Billy vägrade sätta ner baken utan såg mest lidande ut när jag bad honom sitta. Vid 18:30 var det skotträning och det var hela 13st hundar närvarande! Helt galet med tanke på att jag och Billy tidigare varit i stort sätt ensamma. 10 av hundarna gjorde platsliggning, 8 på appelplanen med osynliga förare och två längre bort. Riktigt kul att se! Vi satt bredvid och tittade. När skotten kom var Billy (inte helt oväntat) skitförbannad på dem och skällde så jag fick säga åt honom på skarpen och belönade sedan när han var tyst. Men jag har på känn att han snart inte kommer bry sig om dem mer, för jag såg inga tecken på rädsla.

På lördag är det mh, och det ska bli riktigt spännande att se resultatet. Jag ska sätta mig och fylla i ett gammalt mh för att se vad jag tror på alla punkter och sedan jämföra med vad han verkligen får. Kommer bli väldigt intressant!

Lite bilder på Juni och Carsten i den fina kvällssolen

b7 b8 b6