Kan typ inte fatta att det är sant!!

Men vi tog LD startklass igår. Vårt sista resultat i första klassen i lydnad, så himla härligt!
Det var en kvällstävling på Trosa-Gnesta BK och vi var där i god tid trots att semestertrafiken innan midsommarhelgen verkligen var någonting utöver det vanliga. Det var inte lika varmt som sist och Billy kändes taggad och med på noterna.
Josef var med vilket var superkul och vi hade haft en trevlig bildtur med körsbär och kaffe och sånt.

När vi kom fram gick jag upp för att anmäla oss och får veta att vi inte alls har kommit med på tävlingen – vi är tredje reserv!!
”Ni får tävla om någon inte kommer” Sa de. Jaha.. Det var bara att sätta sig och vänta. Jag har tydligen haft helt fel mejladress på SBK-tävling. Så klumpigt!

Strax innan det var dags sa de ”Du får vara med! Ni är startnummer två!” och så vart det.

När det var vår tur att gå in på planen kände jag mig aningen bortdomnad. Billy var också redan trött av allt vändande och över att behöva ha koll på den stökiga miljön med många hundar som skällde.
Men vi började starkt och fria följet kändes superbra. Resten gick också okej, inkallningen var farten seg och jag förstod att även apporteringen skulle vara det – mycket riktigt. När jag ropade ”apport” Satt han kvar och ba.. ”Jag faaattar inte maaatte” I mitt huvud hann typ tusen tankar fladdra förbi, tar han inte apporten kommer vi att bli nollade. Så jag gjorde världens DK direkt när jag insåg att han inte skulle springa på första kommandot. ”APPORT” Skrek jag superglatt och sträckte ut armarna lite. Då vart det fart!

Resten flöt på lite segt, men ändå rätt bra. Transporterna kändes superfina och han var med mig hela tiden.
Vi fick 173,5 poäng och kom trea med en 10:a på fria följet och 9:a på helheten. Apporten blev en 6,5:a tror jag men vi fick i alla fall betyg så att det räckte till vårt LD Startklass <3

Två tävlingar på en vecka och han presterar så bra efter 3 års tävlingsuppehåll. Duktiga buset <3