Jag har ju tjatat om att jag inte skulle lägga platsen. Men det blev så i alla fall. Billy var så himla fin och lugn innan och jag vet ju att det inte funkar när han är för hög i aktivitetsnivå, men eftersom han var så fin bestämde jag mig för att köra. Det gick prickfritt! Han låg som en sten, och när hunden bredvid började rulla runt och till sist springa till sin matte låg Billy bara och stirrade på den, och man såg verkligen hur han tänkte ”SÅDÄR FÅR MAN INTE GÖRA!!! DET HAR MIN MATTE SAGT!!!!”. Sedan blev det ett DK på uppsättandet men det gjorde inget, svävade som på små moln när vi gick av planen!

Jag hade start nr 3 och var faktiskt inte alls nervös. Av någon anledning drog jag inte upp honom efter platsen, så han var sjukt seg hela programmet. Nosade hela tiden och det var bara pinsamt. Som tur var kan han ju alla moment så trots segheten fick vi ihop poängen i alla fall och det räckte till ett 1:a pris. Men känslan var verkligen inte där, och linförigheten kan ha varit det hemskaste i alla linföriheters historia.. jag vet ju att han kan så mycket bättre och jag blev helt ärligt förvånad över hur otaggad han var.
I övrigt flöt det väl på, i läggandet gjorde jag ett helt onödigt DK (jag vände mig lite om) som inte alls behövs och i hoppet var han så seg att han slog i och sedan rundade mig???? I världens konstigaste ingång. Ingen aning vad han fick för sig faktiskt, vi har aldrig tränat på det någonsin men han fick bara för sig att det var visst så han skulle göra.
Det positiva med tävlingen var i alla fall ställandet och inkallningen. Ställandet vart ungefär som jag trott, och inkallningen vart till och med bättre, sedan var det såklart platsliggningen där han var grymt duktig, så det var kul!

Men på det hela taget var känslan inte riktigt med oss, och jag har därför bestämt att vi ska tävla igen och förhoppningsvis ta ett LP1 i sinom tid. För mig är det viktigaste att vi har roligt på plan och har fin attityd och vi hade inte något av det idag tyvärr, så därför vill jag göra om och göra rätt! 🙂

Poängen:

25/8 - 2013 Lydnadsklass 1, Botkyrka BK

MomentKoeffBetygPoängAnteckningar
Platsliggande49DK uppsitt
Tandvisning110
Linförighet47Nosar, strul vänstersväng, går före
Läggande27DK ligg (föraren stannar nästan) DK uppsitt
Inkallande210
Ställande39,5Något steg
Apportering110
Hopp över hinder27Slår i, avslut
Helhetsintryck18Lite strul vid startpunkter annars trevligt (Billy ville äta sågspån)
Summa168,51:a pris

Den hemska filmen som jag skäms lite över att visa:

I övrigt vill jag även gratulera Jennifer och Lexi som lyckades ta sitt andra 1:apris i LK2 med 190 poäng!!! Så himla bra!! Och även Sandra och Kärstin som slog till med hedervärda 151 poäng och ett 2:pris!