Igår drog jag med husse ut i skogen för att träna ängsspår.  Billy fick tre st trappor, släpspår med näring i de fem vinklarna. Och han gjorde alla spåren klockrent. Noggrant, inte för snabbt och vinklarna var hur bra som helst, 90 graders vändning utan att vara osäker eller ringa. Godiset hoppade han över, och jag tycker mer att det känns som en störning än en hjälp just nu så vi kommer med största sannorlikhet plocka bort det ganska snart.

Är så himla nöjd!!! Billy har börjat spåra så fint! Duktiga duktiga hund!

Det vore väldigt roligt att kunna starta appellen snart, men det kommer en tid för allt. Aktivitetsnivån i lydnaden måste sänkas först och vi behöver en hel del mer rutin på spåret. I övrigt borde vi ligga helt okej till vad de gäller lydnadsmomenten, men vi har kvar att jobba vidare med fritt följ, apportering (som han uppenbarligen har glömt.. vi testade det under dagens träning, men han tyckte mest att det var någon typ av lek och här behöver vi träna både gripande och avlämnande), framförgåendet som vi inte har börjat med, och platsliggningen (mitt skräckmoment..).

Här är en liten video från gårdagens FF-träning. Vi har fortfarande långt långt kvar, men det börjar se bättre och bättre ut i alla fall. På videon har jag testat med sänkt hand (ni som vet vilken teknik vi kör), och han kommer lite för långt fram, så det blir nog till att nöta lite mer med handen uppe. Sedan håller jag på att träna helt om vid sidan av, där behöver han fortfarande en del stöd för att inte komma för långt ut.
Överlag måste jag tänka över hur jag ska gå. Jag trodde att jag svängde med vänsterfoten först när jag gör vänstersvängar, men uppenbarligen svänger jag med höger. Det kan ju finnas en poäng i att byta för att det ska bli ett extra stöd. Hur svänger ni? Tänker ni mycket på hur ni går?

20140521_894620140521_8960bw
Gräset på våran favoritäng börjar bli lite för långt att spåra på.. tror att vi måste börja leta nya spårmarker!
20140521_9120
20140521_9013

20140521_9189