I helgen var vi på lydnadsläger, det var himla roligt och jag fick massor av inspiration. Vi tittade på fria följet, rutan, farten i inkallning och lite annat.
Det jag tar med mig mest från helgen är i alla fall våra sinnesstämningar. Första passet första dagen med fritt följ var jag superlåg och inte alls taggad. Billy kämpade ändå på med fin attityd och viftande svans. Andra passet skärpte jag till mig, var mycket trevligare och OJ vilken skillnad. Efteråt sa de som tittade ”När du ler, ler hunden. Ditt leende speglas i hans rörelser!” det är en mening jag verkligen ska minnas!

Men det var inte det jag skulle skriva om! Idag var vi på Botkyrka Brukshundklubb och tränade alldeles själva, det kändes himla bra!

Vi började med att träna gripande och att klippa två leksaker samtidigt. I början förstod han inte riktigt men när han började fatta poängen tyckte han att det var roligt! Det var första gången, och han är ganska lös i munnen men jag tror att det kommer att bli bättre med den här typen av träning. Mellan gripande-träningen körde vi lite skall för att få upp attityden.  Billy har börjat skälla riktigt bra nu!

20150331_5668 20150331_5686

Vid 18 började det komma kurser till BBK. Jag vart genast nervös, men tog det lugnt och försökte andas. På senaste tiden har jag blivit så grymt nervös över att träna i närheten av andra. Vi började med att gå upp och stå och hänga medan kurserna samlades. Så kunde jag få varva ner, Billy fick passivitetsträning nära andra hundar och bara ta det lugnt. När kurserna drog igång gick vi till mittenplanen och tränade lite fritt följ. I början tyckte jag att det kändes jobbigt, och kom på mig själv med att hela tiden snegla över på vad kursen höll på med, men det gick bra.

Avslutade med att gå upp och sätta oss på en bänk och titta på när de andra tränade. Billy fick hålla i min mössa och var allmänt söt.

20150331_5696

 

Billy skäller så att öronen fladdrar och tänderna klapprar! Vi har börjat använda skallet på olika sätt. Bland annat i fria följet och det är himla kul, ska bli spännande att se hur det kommer att bli!

20150331_5692två