… och hjälper till med input kring de där satans läggandena.

Jag och Josef hade shoppat loss garderober på ikea hela eftermiddagen, slagits med andra desperata ”fem i åttashoppare” om vagnar mellan plockhyllorna. När vi vid 20:30, lagom tjuriga, var påväg hem i regnet ringde Jenny Mellåker och sa att hon var påväg hem till mig för att ge lite tips i träningen.

Jag hade klagat inför henne dagen före på facebookchatten om att jag inte fick till Billys lägganden. Så hon var så fantastiskt snäll att hon dök in efter sin träningstävling och gav lite coaching.

Det gav supermycket! Även om Billy var störig likt en hyperaktiv femåring som ätit för mycket godis och jag skämdes lite, fick jag massor med nya tankar och idéer. Framförallt att jag måste reflektera mer, dela upp momentet i mindre delar och göra en plan innan. Är det någonting som inte funkar så har jag missat ett steg.
Det är alltid det jag faller på i min hundträning. Jag har svårt att hitta stegen vi missar. Och antingen tänker jag detalj eller helhet, men jag har svårt att få ihop hur detaljträningen kommer stoppas in och användas i helheten. Det är antagligen därför det går så himla långsamt framåt för oss. Men jag får försöka lägga upp planer och tänka ut stegen och reflektera mer. På senaste tiden har jag mest tänk ”det här funkar inte. Jag gör nått fel men jag vet inte vad” istället borde jag tänka ”Det här funkar inte, vad gör jag för fel?” och faktiskt sätta mig ner och reflektera.

Nu har jag mycket nytt att tänka på. Måste bara implementera det i vår träning också.

Tusen tack för all hjälp Jenny! (Ps Jenny har superbra kurser, bland annat ”från valp till stjärna”. Kolla in hennes sida www.finvovve.se )

2.4 2.6 2.3