Solen sken och livet lekte!

Träffade Matilda vid 9-typ och åkte iväg till Botkyrka BK för att hålla sista tillfället på valpkursen, lägga spår och bara ta det chill i solen. Allt bara flöt på. Valpkursen gick bra och alla verkade nöjda (och två har redan anmält sig till fortsättningen som jag lade upp för typ två dagar sedan!)

Efter valpkursen fikade vi, tränade lite lydnad med fokus på fritt följ och hur sjutton vi går. Nästa pass ska jag börja med att bara torrgå och knata runt själv för att fatta hur jag faktiskt går. Så att man inte svänger för snabbt eller långsamt, eller går i ett märkligt tempo. Måste även börja fundera på hur vi ska göra med halterna. Just nu går Billy väldigt fint så länge vi går, men så fort vi börjar med halter så piper han. Här är en liten film på hur det såg ut igår:

Sedan åkte vi ner och tog spåren som legat typ 3 timmar. Billy var totalt galen fram till första pinnen, sedan spårade han väldigt stadigt i spårkärnan (men väldigt snabbt!) fram till ett ställe där han hamnade ett par meter off (antagligen pågrund av den extremt kraftiga blåsten) men kom rätt bra på slutpinnen ändå. Är rätt nöjd trots allt. Men funderar på om vi ska fokusera på att spåra mer på gräs, kanske med näring för att försöka få upp noggrannheten och ner tempot.. Någon som har tips?

Avslutade dagen med att plocka upp husse och gå en promenad vid det stora naturområdet vid vår lägenhet (där vi flyttar in 15 juni) den blir mer och mer färdigbyggd för varje gång vi åker förbi! Vi längtar så mycket, hela familjen!

_DSC0451 _DSC0863