Yes! Nu blir det drag! Då menar jag inte drag som i ett vinddrag, (eller i och för sig, om vi är snabba kommer det antagligen en liten fläkt när vi susar förbi), utan jag menar drag som med sele och lina och skidor och sånt!

I våras började jag springa med Billy. Först tyckte han att springa var typ det tråkigaste som fanns, han hoppade på och bet matte på ungefär alla ställen man kan bita en springande matte på. Efter ett par gånger kom han dock fram till att det faktiskt var rätt roligt att springa framför matte ha linan sträckt, då fick slöfocken där bak lite tempo i alla fall.
Under hösten har Billy blivit riktigt duktig och verkar tycka att det är kalaskul att få springa och dra, och eftersom jag är intresserad av fysisk träning själv så bestämde jag mig för att äntligen ta tag i det där med draget på riktigt. Så nu kör vi!

Sagt och gjort! Nu har jag fått nya fina skidor av mamma och pappa i för tidig julklapp/födelsedagspresent (fyller man år 2 januari är det helt okej att lägga ihop jul och födelsedag..) Det ända som saknas nu är ett par fräsiga stavar!skidorI övrigt så tänkte jag även passa på att införskaffa ny dragutrustning, en bra sele har vi, men midjebälte och ett bättre expanderkoppel behövs om vi faktiskt ska börja träna mer seriöst. Jag har kollat på det här dragbältet och den här expanderlinan från Björkis. Är det någon som vet om de är bra?

dragbalte_rod_big copyFörutom stavar, nytt dragbälte och expanderkoppel är det ända vi väntar på ordentligt med snö!!! Så snälla vädergudarna, skänk oss en himla massa vitt snart, annars får vi flytta till Kiruna.

20131208_5984 20131208_5996