Igår kom Amanda, Carsten & Maj hit till våra hoods och vi lade lite spår. Billy fick två spår, ett parallelspår med Carsten där vi korsade varandra och ett paralellspår där Amanda hade gått med Maj bredvid vårat spår när vi lade och korsat på två ställen.

Växeln på Billy idag var Turbo. Jag höll emot och svetten rann i floder (bra träning fick jag i alla fall) han kändes rätt springig, i början av första spåret och inte helt med på noterna. Ju längre tiden gick – ju finare spårade han. Vid första korset med Carsten tyckte jag inte att han riktigt hade kommit in i spåret ännu, och han kollade en del åt deras hål (Carsten gick över först), men när han fattade att det var mitt spår vi skulle följa blev han mycket mer fokuserad och steppade upp sitt game efter det.
Andra spåret gick utan problem. Billy hade sådan fart att vi körde över de korsade ställena först. Och ingen reaktion, spårade rakt över. Fick lite problem vid andra för jag stod och höll emot och började tjafsa om vilken sida av trädet vi skulle gå på (onödigt Elin. Billy hade rätt hela tiden. och han vart bara förvirrad eftersom vi stod precis i korset).

I övrigt är jag väldigt nöjd med Billy. Lite för stressad och för hög aktivitetsnivå bara. Men jag måste släppa efter i linan och bestämma mig för vilka kriterier jag faktiskt har.

20150806_3320 20150806_3325 20150806_3344 20150806_3362 20150806_3390 20150806_3401 20150806_3406

Efter spårningen åkte vi till Botkyrka BK och tränade lite lydnad med Jaana och ett till gäng. Jag kände mig rätt förvirrad och måste lära mig kommendera elitmomenten bättre, i övrigt var det roligt. Jag sa innan att jag inte skulle träna på fart, men det blev lite så ändå, för vi körde bara fartmoment.
Skickade honom till skålar, han har problem med och springer gärna till mitten om de andra skålarna inte syns tillräckligt bra eller är för långt bort. Ska därför börja med att flytta ut skålarna så att han alltid ska söka sig rätt.
Sedan körde vi rutan. Har tänkt ändra inlärningsmetod då det vi gjort nu inte har funkat. Hela vår ruta har gått från SKITBRA till bajsdålig. Men nu ska jag ändra igen och testa med target lite så som Chris gör.

Vi lade även en platssittning och platsliggning 4 min. Två welshar i koppel, sedan briarden Dundra lös och sen Billy i koppel. Jag, som är skiträdd för platsen (Men Billy ligger bra) utmanade mig själv och gick ut i kopplets längd. Senast med nya hundar vågade jag bara stå kvar vid sidan (med all rätt för alla hundar reste sig utom Billy) så det var bra gjort idag. Men Dundra är helt fantastisk och stencool så det känns som en bra hund för mig att träna med.

Mellan Billys träning (när jag desperat försökte kommendera elitmoment) satt han uppbunden i en stolpe och var skitduktig. Skällde lite när jag tog upp apporterna till Dundras dirrigeringsapportering men i övrigt – tyst och iakttagande. WOW! Det trodde jag aldrig att han skulle lära sig.

Är på det hela supernöjd med dagens träning. I alla fall över Billys del. Fint fint!