Idag var vi på med i lydnadsgruppen och tränade för Åsa. Det var riktigt bra och nyttigt och jag fick många tips kring helhet, ingång på tävling och transporter mellan moment. Chansen att i kommer kunna ta med oss allt på tävlingen om 10 dagar är helt omöjlig, men för framtiden fick jag massor av bra idéer. Efter träningen stannade jag och pratade med Åsa i en timme för att få extra mycket feedback och kunna bolla tankar.

Under träningen fick vi verkligen ett kvitto på hur mycket Billy läser av mig, gör jag dåligt ifrån mig, så struntar han i att jobba och känslan sjunker ner till tåspetsarna. Men gör jag bra ifrån mig och har bra attityd så hänger han på jättefint och känslan är glad och härlig. Det är så viktigt att jag går fria följet i bra tempo med pondus och ett driv framåt utan att titta på honom och säger alla kommandon med rätt betoning och tonläge. Billy läser mig som en öppen bok, och gör jag bra ifrån mig så gör han det också. Så nu är kravet stort på mig att jag ska skärpa till mig, inte få tävlingsnerver, gå som en sengångare och prata goja, utan faktiskt vara tydlig och göra mig förstådd även under press.

Här är en stillbild från filmerna från dagens träning. Åsa tyckte att det här var en perfekt bild för att visa hur mycket bättre ingångarna var när vi gick in med attityd, pondus och energi!

Elin-och-Billy