Jag vill verkligen att Eir ska bli en superbra spårhund och lägga grunden bra för henne. Därför fick jag tipset om att kontakta Christoffer om hjälp. Jag stalkade upp honom på facebook och skrev ett meddelande, och fick massor med tips, filmer, pdf’er och hjälp! Han sa att vi kunde träffas när valpen hade kommit och att han kunde hjälpa mig med hur vi skulle lägga upp träningen.

Vi skrev lite mer och han bjöd in mig att komma och träna med Billy. Hans senaste spår hade gått så dåligt och jag tackade genast ja! Så idag åkte vi till Mariefred för att spåra med Christoffer och ett gäng andra duktiga hundförare.
Vi fick massor med hjälp och de engagerade sig verkigen i oss. Jättesnällt! Försökte suga i mig allt de sa som en svamp och se hur deras hundar jobbade.

Billy fick först ett spår med en vinkel för att de ville se hur vi jobbade. Spåret gick faktiskt jättebra (om än lite fort) och han tog vinkeln helt 90 grader. Jag vart verkligen imponerad!
Förrändringen i nästa spår vart en annan spårläggare och en till vinkel. Hon trampade lite extra i vinklarna och vi skulle fokusera på att få till starterna bra samt att hålla nere tempot så att han inte sprang iväg. Starten vart inte vidare bra, mycket snurr och tokigheter, han blev störd av flaggan och börjar leta godis (för har tränat med att det har legat godis där).
Första vinkeln tog han suuuperfint och andra vinkeln var det lite trassel i (han gjorde en lov runt och kollade av läget men slöt upp på spåret igen ganska snabbt.) Sedan vart han lite störd av att jag höll emot honom så mycket när han försökte springa.

Eftersom det fortfarande var trassel i starten tyckte de att vi skulle träna två starter bara. Så det gjorde vi. Och det är verkligen någonting vi behöver fokusera på! Ingen av oss är helt säkra på hur vi ska starta och det gör att starten blir trasslig och det tar ett tag för Billy att komma in i spåret. I andra starten fanns det även med en vinkel och även den tog han exakt 90 grader i spårkärnan. Och jag som trodde vinklarna var vårt största problem!!

Inser nu i efterhand att vi har spårat på väldigt svåra underlag så det är inte konstigt att han tappat spåret och så. Nu ska vi backa tillbaka och hitta lite mindre torra underlag än det vi jobbat på tidigare (eh jord och nedflöjd åker i strålande solsken..)

Vi avslutade med att titta på Christoffer och Ulvas spår. 8 vinklar och två förledningsspår som gick över vid 4 tillfällen (om jag inte minns fel). De jobbade så himla fint. Samma tempo hela tiden och nosen precis i spårkärnan!! Ett litet tapp vid en vinkel men annars gick hon exakt i mitten absolut hela tiden. Väldigt imponerande att se på!

Wow vilken dag! Jag hoppas verkligen att jag får följa med det här gänget igen 🙂

Den första bilden är tagna av Christoffer Frances. Tusen tack!