Världens stiligaste Billy i sin nya fina sele!

Var på spårkurs idag. Vi lärde oss inte vidare mycket om själva spårningen kanske men det var kul ändå. Gjorde ingenting som vi inte gjort förut, lade två raka spår på 100 steg, en på gräsplan och en i ett dike med godis i slutet och väntade ca 25-30 min. Billy tokskällde när jag skulle lägga ut spåren och fattade på en gång vad jag gjorde. (gillar bättre när han inte ser)

När jag släppte honom på första spåret hade han ju gått och taggat upp sig under promenaden medan vi väntade och rusade på alldeles för snabbt, men hejdade upp honom och då gick han lite lugnare.

Andra spåret var i diket = han fattade först inte att han skulle spåra trots lina och spårkommando, utan trodde att jag gav honom tillåtelse att rasta sig. Men skickade honom en gång till och då gick det jättebra, han var mycket lugnare än första gången och hade jättebra tempo.

En grej till! På hela avlsutningspratet satt han lugnt och tyst mellan mina ben i ”ryggsäcksposition”, och fick massssooor av beröm av stolt matte!

Imorgon fortsätter kursen och då ska vi antagligen lägga spår med en vinkel. Kul! Spåra är verkligen det bästa Billy vet 🙂