Igår morse när jag och Billy hade vårt rituella morgonmys, upptäckte jag att han hade en stor knöl på vänster sida under käken typ. Var 90% säker på att han inte haft den på kvällsmyset, för då skulle jag känt det.

Hysterimatte som man är fick jag såklart panik och ringde genast och bokade tid hos veterinären trots snökaos och halvt oframkomliga vägar (tur att vi har fyrhjulsdrift!!!) Vi fick en tid kl 14:40 och jag tog halvdag från praktiken.

Efter lite prover på kanske världens mest sjukhusrädda hund kom de fram till att han har fått en spottcysta. Man vet inte varför den uppkommit, men det är typ nått i stil med att det har gått en läcka någonstans så att saliv fylls på i ett hålrum och bildar en stor cysta, det är ingen idé att tömma den eftersom det bara kommer fyllas på mer och mer.

Om man har riktig tur fylls cystan på tills det inte går mer, och sedan har läckan chans att läka, men veterinären (och google) sa att i nästan alla fall blir det ett kirurgiska ingrepp.
Och eftersom den sitter på ett så dumt ställe är det en stor operation.

Känns ju verkligen sämst att han ska behöva opereras och få ännu mer vila.. men inte mycket man kan göra åt saken förutom att hoppas och be en bön att spottcystan mot alla odds lyckas läka av sig själv..

Stackars fina busen min…